MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender

Kalender

Kalender

(42 resultaten)
26 mrt 2018
Activiteit
Haven en Logistiek

Het is één van de 31 grondig vernieuwde en uitgebreide seinhuizen die in 2016 nog overblijven van 368 die in 2004 nog operationeel waren op het spoornet. Dat aantal zal overigens tegen 2022 nog verder dalen tot 10 en daar zal Gent Sint-Pieters ook bij zijn, als enige voor Oost-Vlaanderen.Het volledige project (2004-2022) kost 1,5 miljard euro. De modernisering en de concentratie van de seinhuizen is de grootste technologische revolutie die het spoor in lange tijd heeft meegemaakt.

Afdeling: ie-net VIK Oost-Vlaanderen
28 mrt 2018
Activiteit

Deze statutaire jaarvergadering van de vzw IngenieursFonds richt zich naar de geregistreerde leden van IngenieursFonds vzw.
Maar alle leden ie-net kunnen de vergadering bijwonen als waarnemer mits online inschrijving.

29 mrt 2018
Opleiding
Chemie en Biomedische techniek

Deze opleidingsmodule beoogt een globaal beeld te schetsen van het produceren en gebruiken van radiofarmaca en de zeer specifieke procedures en veiligheidsaspecten die ermee gepaard gaan.

30 mrt 2018
Activiteit

Durf jij de uitdaging aan?
1 uur tijd om in groep jezelf te bevrijden uit een ruimte gevuld met aanwijzingen en raadsels. (geen voorkennis nodig)
Elke ruimte draait rond een specifiek thema.

06 apr 2018
Activiteit
Veiligheid

Op vr 6 april bezoeken we de controlekamer van het Securitas Operations Center. Securitas is wereldwijd marktleider op het vlak van security en safety. Heb je je altijd al afgevraagd hoe het eraan toegaat binnen een controlekamer? Dan is deze rondleiding voor jou!

Daarna is een voordracht over de Securitas Visie, Organisatie en de mogelijkheden voor ingenieurs om er aan de slag te gaan.

Afdeling: ie-net Brabant - Brussel
16 apr 2018
Activiteit
Bouw en infrastructuur

ie-net VIK Kempen brengt een technisch bezoek aan de Warande in Turnhout naar aanleiding van de renovatiewerken die nu aan de gang zijn. Wat ons interesseert zijn de aanpassingen die aan het gebouw gebeuren om het geschikt te maken voor grote internationale producties. De nadruk ligt op de renovaties in verband met de laatste wetgeving over veiligheid en milieu en de oplossingen die voorzien zijn om een optimale akoestiek te bekomen.

Afdeling: ie-net VIK Kempen
17 apr 2018
Opleiding
Bouw en infrastructuur

Deze opleiding brengt een grondige studie van gekende materialen en technieken voor de opbouw van platte daken.
De cursist krijgt een degelijk inzicht in de theoretische grondslagen, normen, reglementeringen en wetgevingen die daarop betrekking hebben.

Afdeling: Civiele techniek
18 apr 2018
Opleiding
Management en vaardigheden

Begeleid door Hilde Breda leer je doorheen deze workshop rond stemcoaching via praktische oefeningen je stem beter tot haar recht te laten komen.

19 apr 2018
Activiteit

Deze gevarieerde dag start met een bezoek aan Volvocars te Gent, een van de weinige productiebedrijven van de autosector in België. We wandelen door de vernieuwde lasfabriek en de eindassemblage.
Na de lunch maken we een “crimiwandeling” door Lokeren begeleid door locale ervaren gidsen.

Afdeling: ie-net KVIV Senioren
19 apr 2018
Opleiding
Veiligheid

Na het volgen van deze EEX-basiscursus kan u aan de constructie van het materiaal zien welke beschermingswijzen toegepast zijn en welke applicatie mogelijk is. Ook de ATEX-richtlijn wordt in detail besproken. Er is ruimte voorzien voor oefeningen en praktijkvoorbeelden zodat u vertrouwd geraakt met het gebruik ervan.

Pagina's