MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender

Kalender

Kalender

(73 resultaten)
28 sep 2019
Opleiding
Bouw en infrastructuur, Computervaardigheden en ICT, Project Management

Deze Engelstalige online cursus bevat meer dan 14 uur video en laat je toe om op jouw ritme te studeren en te herzien. De cursus 'Project management tools and techniques' is gebouwd op PMI terminologie en standaard en leid je in 10 logische stappen door een project. Schrijf je in en geniet van levenslange toegang !

09 nov 2019
Opleiding
Bouw en infrastructuur, Gerechtsdeskundigen

LEDENPRIJS : 1625 €

Op 10 april 2014 is de nieuwe wet op het deskundigenonderzoek verschenen: "Wet tot wijziging van verschillende bepalingen met het oog op de oprichting van een nationaal register voor gerechtsdeskundigen. Deze wet beoogt de officiële erkenning van deskundigen door FOD Justitie met het gevolg dat principieel enkel nog deze deskundigen door de diverse rechtbanken mogen aangeduid worden voor gerechtelijke opdrachten.

15 nov 2019
Activiteit
Week van de Ingenieur

Al voor de 15de maal organiseert ie-net Jongeren, in samenwerking met KVCV, Antwerp Young Minds en Technopolis, de Wetenschapsquiz. Van chemie tot astronomie, van bouwkunde tot IT, test je kennis overheen de verschillende domeinen van de wetenschap.

ie-net Jongeren
16 nov 2019
Activiteit
Energie en Elektriciteit

Zonnepanelen, windmolens, warmtepompen, waterstof ... Het zijn allemaal technologische oplossingen die kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld. Elk land is anders wat betreft wetten, voorschriften, infrastructuren, beschikbare middelen en kennis. Als gevolg hiervan gebruiken de verschillende landen in de Euregio Maas-Rijn allemaal verschillende technologische oplossingen binnen hun specifieke regeringsklimaat.
Dit evenement is bedoeld om u een overzicht te geven van de duurzame technologieën die worden gebruikt en in de toekomst zullen worden gebruikt voor Duitsland, België en Nederland.

ie-net | VIK Limburg
16 nov 2019
Activiteit

Nijlen was eens een centrum van de diamantbewerking.
Steentjes? Wat zegt het u? Ze hebben iets.
Wilt u er meer over weten, kom dan samen met de ie-net VIK Senioren naar het diamantmuseum te Nijlen.
We bezoeken het museum onder begeleiding van een gids en in de gerestaureerde slijperij krijgen we een demonstratie snijden en slijpen.

ie-net | VIK Senioren
18 nov 2019
Opleiding
Chemie en Biomedische techniek, Materialen - Machinebouw, Onderhoud

LEDENPRIJS : 1400 €

De cursus is bedoeld voor wie in zijn/haar werkomgeving in contact komt met lastechniek maar niet vertrouwd is met de elementaire basisbegrippen.

18 nov 2019
Activiteit
Week van de Ingenieur

Wie kent het nog:
HHeLiBeBCNOFNeNaMgAlSiPSClArKCa
Dit jaar nodigt BrEA (Brussels Engineering Alumni) voor het jaarlijks symposium Mendelejev en zijn tabel uit.

Wat is het belang vandaag van de tabel van Mendelejev en wat is zijn toekomst. Een boeiende reis langsheen de elementen die leven (maken) op aarde.

ie-net | Brabant - Brussel
ie-net Jongeren
Chemische en Biochemische Techniek
18 nov 2019
Opleiding
Management en vaardigheden

LEDENPRIJS VOLLEDIGE CURSUS : 3220 euro
LEDENPRIJS PER MODULE : 245 euro

Je bent een gedreven ingenieur maar je twijfelt of er ook een manager in je verscholen zit ? Deze lessenreeks, gespreid over 4 maanden, brengt u een tal van vaardigheden bij die zowel op werkgebied als op persoonlijk vlak een verschil kunnen maken.

18 nov 2019
Opleiding

Deze module maakt deel uit van de cursus Van Ingenieur tot Manager.
Op basis van je verdiensten of technische inzichten krijg je meer verantwoordelijkheid toebedeeld of je eigen zaak neemt uitbreiding. In de meeste gevallen betekent dit tevens de leiding over andere mensen. Vanaf dat moment spelen, naast je vakkennis, veel andere vragen:
Ben ik te streng of juist te meegaand?
Hoe geef ik mijn medewerker een berisping als hij dat verdient?
Waarom verzet men zich tegen elke verandering?
Een jaarlijks functioneringsgesprek: hoe begin je daaraan?
Rol en taken van de leidinggevende?
Motivatie van medewerkers?
...

19 nov 2019
Evenement
Industrie 4.0, Week van de Ingenieur

Wetenschap en techniek bepalen meer dan ooit ons doen en laten. Maar de tijd dat technologische innovatie spontaan geassocieerd werd met vooruitgang, ligt ver achter ons. Argwaan en weerstand loeren continu om de hoek en bij elke stap vooruit kunnen nieuwe ethische vragen rijzen. De ingenieurs staan mee in de vuurlijn. Tijdens het seminarie wordt gedebatteerd over de ethische vraagstukken waarmee ingenieurs geconfronteerd worden.

Pagina's