Nieuws

Debat Ingenieurs en ethiek - verslag en video-opname

Maandagavond organiseerde ie-net een nieuw ingenieursdebat rond ethiek. Ingenieur Egbert Lox (Umicore), businessfilosoof Jochanan Eynikel (ETION) en burgerlijk ingenieur / filosoof Martin Meganck (KU Leuven) waren de gastsprekers van dienst en hielden een boeiend betoog over de verhouding tussen ingenieurs en ethiek.

Herbekijk het debat 'Ingenieurs & ethiek'

Kon u niet aanwezig zijn op het debat 'Ingenieurs & Ethiek'? 

Je kan het debat integraal herbekijken via ons Youtube-kanaal

Doet BIM bij jou al een belletje rinkelen?

Was je op één van de vorige BIM-dagen?

Dan hoeven we je vast niet te overtuigen om ook aan de 5de deel te nemen! De 5de BIM-praktijkdag vindt plaats op 11 oktober 2017 en is een organisatie van ie-net i.s.m. Confederatie Bouw en WTCB.  Dit jaar wordt het in Brussel georganiseerd tijdens de 2-daagse beurs. 

Nieuwe lerarenopleiding Engineering & Technologie

Vanaf eind september 2017 start KU Leuven op de Technologiecampus Gent met een nieuwe lerarenopleiding Engineering & Technologie die zich specifiek richt op mensen met een ingenieursopleiding. Om de interesse van jongeren in technologie te stimuleren is er nood aan enthousiaste leraren met een stevige achtergrond in toegepaste wetenschap en technologie. Leraar-ingenieurs kunnen een meerwaarde betekenen zowel voor de klassieke technologische vakken als voor het vakoverschrijdende geïntegreerde STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) onderwijs.

Neem deel aan de startbaanenquête

Hoe verliepen jouw eerste stappen op de arbeidsmarkt als ingenieur? 

Ben je afgestudeerd in 2015, 2016 of 2017? Vul dan zeker de startbaanenquête in en maak kans op filmtickets of cadeaubonnen van Zara en Zalando twv 50 euro! 

Vier Belgische ingenieurs op de lijst van meest talentvolle vernieuwers in Europa

Het befaamde Amerikaanse technologie-instituut MIT zet vier Belgen op de lijst van belangrijke jonge 'vernieuwers'.

Exclusief voor ie-net-leden: gratis toegangskaart voor wereldbeurs metaalbewerking

De volgende EMO Hannover (Duitsland) vindt plaats van 18 t/m 23 september 2017. Als meest vooraanstaande wereldbeurs voor de metaalbewerking is de EMO de belangrijkste graadmeter voor technische trends en innovaties in de productie. Daarmee zet ze ook aan tot investeringen in gereedschaps-machines, productieoplossingen en ondersteunende dienstverlening.

17 oktober: Energy for smart cities

Op 17 oktober organiseert Alumni Ingenieurs KU Leuven ‘Energy for smart cities’. Het verstedelijkt landschap neemt een groot deel van het energieverbruik voor haar rekening. Dat vormt een grote uitdaging. Nieuwe gebouwen, renovatieprojecten en zelfs wijken moeten daarom aan hoge energienormen voldoen. Stedelijke energievernieuwing, het gebruik van bouwmaterialen en mobiliteit zijn de uitdagingen van morgen. Twee top-onderzoekers, : prof. Johan Driesen en prof. Dirk Saelens, zijn bereid gevonden hun bevindingen met jou te delen op een prachtige locatie: Thor Central.

Gedaan met tegenvallende verkoopcijfers!

In gesprekken met verkopers, sales managers en commerciële directeuren, komen volgende verzuchtingen naar voren:

- Onvoldoende in contact komen met potentiële klanten

- Veel tijd besteden aan klanten die niet bestellen

- Frustratie omdat een lange(re) verkoop steeds langer wordt

- Korting moeten geven om de zaak af te ronden

- Niet weten waarom men een klant verliest

 

Worstel jij ook met deze problemen? Volg dan op 22 september de cursus 'Commerciële vaardigheden' en leer o.m.:

- hoe je de controle kan behouden

Eenvoudig verbeteren en bijsturen van bedrijfsresultaten

Performance Management.

Pagina's

© IE-NET 2016