Nieuws

Vlaamse bedrijven smeken op blote knietjes om ingenieurs

Nancy Vercammen, algemeen directeur ie-net, geeft in Het laatste Nieuws duiding bij het tekort aan ingenieurs en de war for talent.

Jobdates Industrie 4.0 - Dinsdag 20 februari

Ben je gefascineerd door Industrie 4.0 en heb je ook interesse om je professionele carrière in deze richting te oriënteren? Wens je de komende jaren graag met robots, drones of automatisering te werken of is data meer je ding? Kom dan op dinsdag 20 februari naar het Lamot congrescentrum in Mechelen. ie-net organiseert er tussen 18u en 21u jobdates met bedrijven die ingenieurs rekruteren met het oog op ‘Industrie 4.0’.

Heb je interesse om deel te nemen?

Schrijf nu in voor de basisopleiding Good Manufacturing Practices (GMP) en geniet 18 % korting!

GMP staat voor Good Manufacturing Practices. Vrij vertaald betekent het ‘goede manier van produceren’. Het heeft betrekking op het vervaardigen en behandelen van farmaceutische producten. Het houdt in dat regels, gepaste methodes en procedures gevolgd dienen te worden om er voor te zorgen dat de kwaliteit van deze producten, in het belang van de patiënt, te allen tijde gewaarborgd is.

ie-net blikt terug en kijkt vooruit!

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd.
In de brochure "Een terugblik op 2017, vooruitblik op 2018" vind je een overzicht van de belangrijkste realisaties in 2017 én een sneakpreview van wat we in 2018 in petto hebben!
> Bekijk hier de brochure

Ingenieursprijs Paul Donners 2017

Op donderdag 26 oktober werd op de universitaire campus in Hasselt de Ingenieursprijs Paul Donners uitgereikt tijdens de 10de editie van het Limburgs Ingenieurs Event. Deze prijs is een gezamenlijke organisatie van de Limburgse afdeling van ie-net ingenieursvereniging vzw en van de Vriendenkring Paul Donners vzw. De prijs bekroont de beste masterproef van de Faculteit Industriële Wetenschappen in Limburg.

Ontdek snel je ie-net-eindejaarscadeau!

ie-net deelt opleidingscadeautjes uit!

Vanaf 18 december 2017 tot 18 januari 2018 geniet je bij ie-net van maar liefst 18% korting op het geselecteerde opleidingsaanbod!

Deze eindejaarskorting geldt voor alle opleidingen waar het volgende icoon bij vermeld staat: 

'Het Energiepact: wat nu?' - Presentaties & video

Deze week organiseerde ie-net het erg actuele energie-event 'Het energiepact: wat nu?. We gaven het woord aan 5 sprekers die elk hun ervaringen deelden over een bepaalde energiematerie.Nadien was het tijd voor een vurig debat tussen 6 collega-politici waarbij het onderscheid tussen de partijen die in het Vlaams Parlement de meerderheid en oppositie vormen niet helemaal duidelijk meer was

Het integrale debat werd opgenomen, de video kan u hier herbekijken.

De nieuwe ingenieur is een teamspeler

Nancy Vercammen gaf naar aanleiding van de Week van de Ingenieur en de publicatie van het rapport over Ingenieurs en industrie 4.0 een interview aan het Mediahuis (De Standaard, Het Nieuwsblad, Jobat).

> Lees hier het interview 

De week van de Ingenieur 2017 - Een terugblik

Meer dan 150 bezoekers voor de Dag van de Wetenschap

Meer dan 150 mensen - waaronder een groot aantal kinderen - bezochten zondag het Ingenieurshuis. 
Onze handige harry's bogen zich over meer dan 25 te herstellen apparaten en onze enthousiaste coaches namen de kinderen mee in de woondere wereld van STEM-workshops. 

> Bekijk hier het foto-album

Pagina's

© IE-NET 2016