Nieuws

ie-net prijzen: stem je favoriet naar de publieksprijs!

Op donderdag 23 november strijden 43 jonge ingenieurs om een prijs voor beste masterproef Ingenieurswetenschappen, opgedeeld in de gebruikelijke ingenieurscategorieën (bio-, burgerlijk en industrieel ingenieur).

Ook u kan meestemmen voor de publieksprijs. Vanaf maandag 20 november (18u) tot donderdag 23 november (19u) kan je op Facebook de posters van de laureaten liken en zo je favoriet naar de publieksprijs stemmen!

Breng hier je stem uit!

Volg het debat Ingenieurs vs Industrie 4.0 via livestream

Op maandag 20 november presenteert ie-net de resultaten van de Ingenieursradar. 

Welke opportuniteiten zijn er en wat zijn de bedreigingen? Is er nood aan omscholing voor de huidige generatie ingenieurs? En hoe moeten de nieuwe ingenieurs opgeleid worden? 

Dit en nog veel meer wordt op maandag 20 november bekend gemaakt in het rapport de 'Ingenieursradar - Industrie 4.0'. Na de voorstelling volgt een debat met een expertenpanel. 

Ingenieurs vs Industrie 4.0: voorstelling rapport & debat

Als ingenieursvereniging kunnen we de transitie naar industrie 4.0 niet negeren. ie-net organiseerde een enquête: "Ingenieursradar industrie 4.0" om de impact van verschillende aspecten van Industrie 4.0 in kaart te brengen voor ingenieurs en hun werkgevers. Welke opportuniteiten zijn er en wat zijn de bedreigingen? Is er nood aan omscholing voor de huidige generatie ingenieurs? En hoe moeten de nieuwe ingenieurs opgeleid worden? 

Ontdek de nieuwe lichting ingenieurstalent op de uitreiking van de ie-prijzen

Op donderdag 23 november strijden 43 jonge ingenieurs om een prijs voor beste masterproef Ingenieurswetenschappen, opgedeeld in de gebruikelijke ingenieurscategoriën (bio-, burgerlijk en industrieel ingenieur). Daarnaast wordt er ook een persprijs, een publieksprijs en een prijs voor de 'Beste Jonge, Ondernemende Ingenieur' uitgereikt.

Wetenschapsquiz: nog enkele plaatsen beschikbaar!

ie-net jongeren en KVCV organiseren in samenwerking met Technopolis voor de 13de maal de grote wetenschapsquiz.
Kom toetsen wat je je nog herinnert van de schoolbanken en redeneer mee over de strikvragen van de wetenschap!

Energieproblematiek in ontwikkelingslanden: jij komt toch ook?

Op 10 november om 19.30 uur organiseert Ingenieurs zonder Grenzen i.s.m. Universiteit Antwerpen haar thema-avond rond energie in ontwikkelingslanden. Je snuift er de sfeer op van een echte IzG-zending in Kameroen en je maakt kennis met IzG-zendelingen. Je komt er ook meer te weten over zonne-energie en kleinschalige hydro-elektrische centrales. Wil je op zending gaan, meewerken aan IzG of zoek je steun voor een project? Dan is deze avond een absolute must! Deelname is gratis. 

Neem deel aan onze enquête over Industrie 4.0 en win!

ie-net organiseert van 20 tot en met 26 november voor het eerst de Week van de Ingenieur met als overkoepelend thema ‘Industrie 4.0’.

Als ingenieursvereniging kunnen we de transitie naar industrie 4.0 niet negeren. Hoe dit er zal uitzien en wat dit voor ingenieurs en bedrijven betekent, is voor velen nog onduidelijk.

Om een beter beeld te krijgen over hoe industrie 4.0 al leeft binnen de bedrijfsmuren bij ingenieurs en kaderpersoneel lanceert ie-net een enquête: de Ingenieursradar Industrie 4.0 De resultaten van deze enquête worden op maandag 20 november bekend gemaakt.

Reliability: meer dan herstellen!

- Hoe kan je: 
* De kosten te doen dalen
* De output te verhogen
* De werking van onderhoud te optimaliseren?

Ontdek het tijdens de opleiding Reliability Engineering!

- Theorie én technieken

- Eigen cases

- 10 modules

Belgisch Solar Team derde op WK voor zonnewagens

De studenten van het Belgische Solar Team hebben brons behaald op het WK voor zonnewagens in Australië. Ze reden een 3021 kilometer lange tocht van Darwin naar Adelaide met een zelfgebouwde zonnewagen. Er namen 42 teams uit 21 landen deel aan de race. Na een spannende laatste dag eindigden de Belgen enkele minuten voor het team van de Japanse universiteit van Tokai. Aan de finish waren de studenten door het dolle heen. 

ie-net energiedebat over het energiepact

Eind dit jaar moet het energiepact door de 4 bevoegde ministers bekend gemaakt worden. Het onderhandelingsproces loopt echter niet van een leien dakje, om het zacht uit te drukken. Hoe komt het dat dit proces zo moeizaam verloopt?

Het energiepact is cruciaal om richting en minimale zekerheid te geven aan investeerders en uitbaters van zowel grote en kleine productie-eenheden van energie. Door de huidige onzekerheid komt de bevoorradingszekerheid in België op lange termijn steeds meer onder druk te staan, tenzij bestaande grote centrale eenheden niet of later sluiten.

Pagina's

© IE-NET 2016