MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Lezing door Prof ir. Pascal Verdonck over gezondheidszorg, BBQ en wandeling in natuurgebied Scheldemeersen

Lezing door Prof ir. Pascal Verdonck over gezondheidszorg, BBQ en wandeling in natuurgebied Scheldemeersen

Op donderdag 22 augustus komen we samen in het landelijke Zevergem, een deelgemeente van De Pinte in Oost-Vlaanderen. We organiseren een lezing, de langverwachte zomerse BBQ en een natuurwandeling.

Om 10.30 uur starten we met een boeiende lezing door Prof. Dr. Ir. Pascal Verdonck, getiteld "Een ingenieursblik op onze gezondheidszorg" en "Kansen voor ingenieurs in Med Tech". Prof. Verdonck is afgestudeerd als Burgerlijk Ingenieur aan de Universiteit Gent in 1986. Daarnaast heeft hij een Master of Business Administration, een Master of Science in Biomedische Techniek, en een PhD. Momenteel is hij fulltime professor in medische technologie aan de Universiteit Gent en gastprofessor aan zowel de KU Leuven als de Vlerick Business School. Hij is eveneens lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten en bestuurslid van Medvia, het innovatiecluster voor gezondheid in Vlaanderen. Kortom, Prof. Verdonck is een vooraanstaande autoriteit op het gebied van gezondheidszorg.Tijdens zijn lezing zal Prof. Verdonck zijn vernieuwende kijk geven op de Belgische gezondheidszorg en de mogelijkheden die er zijn voor ingenieurs in de medische technologie. Deze presentatie is absoluut een niet te missen kans!

Na de voordracht kunnen we napraten bij het aperitief. Gastgezin Leen en Geert verwent ons daarna op een zomerse BBQ  in de veranda en op het terras van Bistro/Hoeve De Ponthoeve. De Ponthoeve, ooit een melkveebedrijf, bevindt zich in de groene omgeving van de Schelde.

In de namiddag maken we een begeleide natuurwandeling van ongeveer 5km langs de oude en nieuwe Schelde. We volgen grotendeels de Doornhammeke wandelroute (vlakke wegen, tempo aangepast aan de deelnemers). Onze gids is ir. Eric De Vos. Als je liever niet deelneemt aan de wandeling, kun je ontspannen in de omgeving van De Ponthoeve/Doornhammeke of genieten op het terras.

We eindigen de dag met een tractatie (drankje) ter gelegenheid  van ons 50-jarig bestaan.

Programma

 • 10:15 uur: Samenkomst met koffie
 • 10:30 uur: Lezing
 • 12:00 uur: Aperitief
 • 12:30 uur: BBQ, dessert, koffie
 • 14:15 uur: Start wandeling
 • 16.00u: Terug en afsluitende drank

MENU

BBQ:

 • Côte à l'os, BBQ-worst, beenham, kippenbrochette, ribbetjes
 • koude en warme groenten
 • Broodjes met boter
 • Sauzen: bearnaise (warm), mayonaise, cocktail en verse tartaar
 • Gekruide aardappelen, frietjes

Dame Blanche van hoeveijs
Koffie
Waters, wijn (rood, wit) aan tafel en inbegrepen

NUTTIGE INFO

 • Dietaire wensen graag doorgeven aan organisator
 • Deelnemers aan wandeling: graag gepast schoeisel meebrengen

NUTTIGE ADRESSEN

MEDEDELING JUBILEUMJAAR

Dit jaar viert onze deelgroep Da Vinci senioren (voorheen KVIV senioren) zijn 50e verjaardag!
We nodigen u bij deze alvast uit voor de Jubileumviering in de Art Nouveau Zaal van het Horta Grand Café te Antwerpen op donderdag 12 december 2024.
Save the date!

Contact & info

ir. Luc Depotter
Mevr. Marleen Anckaert
Ledenwerking
ie-net ingenieursvereniging vzw
22/08/2024 Van: 10u30 tot 17u00
Ponthoeve Pont-Zuid 26 9840 Zevergem (De Pinte)

€ 65,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 75,00 p.p. voor niet-leden