MENU Menu
of
Boeken
Home / Boeken

Boeken

Als ie-net-lid geniet je bij de aankoop van één van de onderstaande boeken een mooie korting. 
Bovendien kan je als ie-net-lid in de webshop van uitgeverij Lannoo jouw favoriete boeken bestellen met 10% korting + gratis verzending. Ontdek hier hoe

Welke toekomst heeft kernenergie? Het is een maatschappelijk vraagstuk dat niemand onberoerd laat, zeker in het licht van de energietransitie die onafwendbaar geworden is. Nochtans is het een thema dat meer verdient dan een dovemansgesprek. 
Dit boek neemt in dat debat geen positie in, maar laat de lezer kennismaken met de uitdagingen en mogelijkheden van nucleaire techniek. 

De Codex Bouwrecht van K. Deketelaere, J. Dujardin en Kr. Uytterhoeven (eds.), uitgegeven bij die Keure (2021, 1.459 p.) brengt alle mogelijke regelgeving in verband met het bouwrecht samen in één codex, vertrekkende van de aankoop van de grond, over het bouwproces zelf, tot het uiteindelijke gebouw zelf. 

De wetten van 10 april 2014 en 19 april 2017 hebben een fundamentele wijziging ingeleid in het landschap van de gerechtsdeskundigen. Voor het eerst worden zij erkend in die hoedanigheid en mogen zij die titel dragen. Een van de voornaamste voorwaarden voor de erkenning als gerechtsdeskundige is een juridische opleiding van minimaal 36 uren over het wettelijk kader waarin hij optreedt. Dit handboek komt tegemoet aan de behoefte van een volledige maar ook specifieke documentatie. 

Dat bemiddeling de laatste jaren en decennia aan belang heeft gewonnen, is een understatement. Sinds een tiental jaar heeft het een volwaardige plaats verworven in de geschillenbeslechting. Er wordt geregeld gepubliceerd over bemiddelingstechnieken, maar er wordt minder stilgestaan bij het statuut van de bemiddelaar.