Carrière

NIEUW : ie-net online beurs

ie-net is gestart met de ontwikkeling van een online beursplatform. Het ie-net online beursplatform biedt aan bedrijven de mogelijkheid om via een beursstand zich voor te stellen als potentiële werkgever voor ingenieurs. Bedrijven kunnen via dit platform vacatures en stageplaatsen publiceren en hun sollicitaties voor ingenieursprofielen beheren. 
Ingenieurs krijgen op die manier een uitgebreid overzicht van de enorme diversiteit aan bedrijven en vacatures. Ingenieurs kunnen via het online beursplatform rechtstreeks solliciteren bij het bedrijf alsook hun cv posten.  
De ie-net online beurs is reeds toegankelijk maar wordt dagelijks nog geüpdatet met bedrijven, vacatures en cv's. De officiële lancering van de ie-net online beurs is voorzien voor begin september. 
Wilt u reeds een kijkje nemen? Klik hier
Bent u geen bedrijfslid van ie-net en bent u geïnteresseerd in deze dienstverlening? Stuur een mail naar nancy.vercammen [at] ie-net.be .

 


Wat is het loon van een ingenieur?

 

"ie-baan" is de jaarlijkse loopbaanenquête naar alle ingenieurs in Vlaanderen.
Centraal staat de evolutie van de loopbaan, de remuneratie in de brede zin, de uitbouw van de loopbaan,
Benieuwd? ie-net-leden kunnen het rapport gratis bestellen bij christine.beckers [at] ie-net.be (Christine Beckers)

Lees meer over het salaris

 


ie-net/FABI aanwijzingen voor prestaties van raadgevend ingenieurs

De ingenieursverenigingen ie-net en FABI beschikken over een jarenlange ervaring inzake de relatie tussen de gemiddelde studiekosten enerzijds, en de aard, de omvang en de complexiteit van een gerealiseerde constructie anderzijds. Deze ervaring wordt weergegeven onder de vorm van formules en tabellen, die een referentiewaarde van de te verwachten gemiddelde studiekosten geven als percentage van de bouwkost, voor diverse klassen en types van opdrachten. ie-net/FABI stelt deze indicatieve informatie, opgesteld volgens een methodologie die haar degelijkheid in het verleden heeft bewezen, graag ter beschikking aan alle marktpartijen - investeerders, bouwheren, studiebureaus,...- als een verzameling van consistente referenties.

Een nieuwe werkgroep werd opgericht met als doel de volledige herziening van alle tabellen en bijhorende brochures. Info: christine.beckers [at] ie-net.be (Christine Beckers)

ie-projecten

De ie-projecten leggen de focus op alle aspecten van de loopbaan-uitbouw en de totale talentontwikkeling van iedere ingenieur. Ze zijn afgestemd op de behoeften van ingenieurs, zowel met betrekking tot hun professionele activiteit als hun persoonlijke interesses , maar ook op de vragen en noden van het bedrijfsleven.

 


ie-startbaan

ie-landingsbaan

ie-prijzen

Word partner van een project. Lees meer hierover.

 

© IE-NET 2016