MENU Menu
of
Jobportaal
Home / Jobportaal / Bedrijven / WITTEVEEN+BOS BELGIUM N.V.

Bedrijfsgegevens

WITTEVEEN+BOS BELGIUM N.V.
Posthoflei 1-5
2600 Antwerpen
België
,
6-250 werknemers

Charlotte De Deken
HR Recruiter België
+32 (0)473 30 18 43
charlotte.de.deken@witteveenbos.com
LinkedIn

WITTEVEEN+BOS BELGIUM N.V.

Witteveen+Bos is een internationaal advies- en ingenieursbureau dat wereldwijd innovatieve oplossingen ontwikkelt voor complexe maatschappelijke vraagstukken op gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Onze ruim 1.400 medewerkers werken vanuit een inspirerende werkomgeving aan veelzijdige en uitdagende projecten in binnen- en buitenland.

Werken bij Witteveen+Bos Belgium betekent veel ruimte voor verantwoordelijkheid, ondernemerschap en initiatief, waarbij persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling worden gestimuleerd. We zijn een onafhankelijk bureau en de aandelen van ons bedrijf zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Antwerpen
Brussel
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant

Klaar om je carrière te starten in de wereld van civiele bouwwerken? Heb je een passie voor infrastructuur en wil je meewerken aan uitdagende projecten? Dan is deze rol iets voor jou!

Contactgegevens

Charlotte De Deken
HR Recruiter België
+32 (0)473 30 18 43
charlotte.de.deken@witteveenbos.com
LinkedIn

 Gil houdt van de open bedrijfscultuur

Ik ben Gil en ben 25 jaar. Ik ben een bouwkundig ingenieur van opleiding en startte direct nadat ik afstudeerde als constructeur (stabiliteitsingenieur met focus op beton- en staalconstructies) bij Witteveen+Bos. Ik ben vooral geboeid door complexe en multidisciplinaire projecten.

Het grootste pluspunt van Witteveen+Bos is onze bedrijfsmentaliteit. Wij werken aan uitdagende projecten, waarbij we samen met een gemotiveerd projectteam een kwalitatief hoogstaand eindproduct willen opleveren.

Daarnaast vind ik ook de horizontale bedrijfsstructuur een pluspunt. Er heerst een zeer open en vriendelijke sfeer op de werkvloer. Bovendien kan je gemakkelijk iedereen aanspreken, als er vragen zijn. Alle medewerkers trekken aan het zelfde zeel, en zijn bereid om elkaar bij te staan met advies of ondersteuning.

Tot slot wordt er ook zeer veel rekening gehouden met individuele interesses en ambities. Men behandelt je als individu en niet als de zoveelste werknemer. Dit geldt zowel bij de samenstelling van een projectteam als bij het vormgeven van jouw loopbaan op langere termijn.