MENU Menu
of
Jobportaal
Home / Jobportaal / Bedrijven / BUREAU BOUWTECHNIEK N.V.

Bedrijfsgegevens

BUREAU BOUWTECHNIEK N.V.
Michel de Braeystraat 8
2000 Antwerpen
België
,
6-250 werknemers

Nathalie van Hees
HR verantwoordelijke
+32 (0)3 231 53 95
nathalie.vanhees@b-b.be
LinkedIn

BUREAU BOUWTECHNIEK N.V.

Bureau Bouwtechniek is een technisch ontwerp- en adviesbureau voor architectuur, technische en duurzame renovaties en technisch advies. Sinds zijn oprichting in 1995 is BB uitgegroeid tot een toonaangevend multidisciplinair technisch ondersteuningsbureau voor architecten, bouwheren, gebouweigenaars, patrimonium-beheerders en aannemers.

BB inspireert en helpt om in een menselijke sfeer samen gebouwen juister te ontwerpen en te bouwen. We realiseren onze projecten in professionele partnerships gebaseerd op respect en vertrouwen. We luisteren aandachtig om te begrijpen hoe het gebouw van onze klant werkt. We kijken kritisch om het mogelijk en betaalbaar te maken. Alle aspecten van een gebouw worden in overweging genomen: zowel vanuit bouwtechnisch oogpunt, maar evenzeer wat betreft budget en planning, energie, comfort en duurzaamheid.

Bureau Bouwtechniek kan instaan voor de efficiënte begeleiding en beheersing van het volledige bouwproces, zowel bij ambitieuze, grootschalige projecten als projecten van een meer bevattelijke schaal met een aparte uitdaging.

BB heeft als ambitie maatwerk af te leveren van de hoogste kwaliteit met een intelligente technische meerwaarde.

Activiteiten
Projectondersteuning (deel architectuuropdracht) I Technische en energetische renovaties & restauraties I Technisch advies I EPB I LCA I Circulair bouwen I Duurzaamheidsadvies I Bouwfysica I Kwaliteitscontrole I Veiligheidscoördinatie I Brandveiligheid I Audits I Expertises I Conditiemeting en onderhoudsplanning I Façade engineering

BIM
Bureau Bouwtechniek heeft sinds 2009 voor een 50-tal projecten BIM modellen gebouwd en is actief lid van het TC BIM&ICT van het WTCB. Medewerkers van BB zijn lesgever aan UGent en NXT-PRO (Syntra Midden Vlaanderen) en gastdocent aan o.a. UGent en KULeuven.

BB circulair
Bureau Bouwtechniek verdiept zich al enkele jaren in circulair bouwen. In een eerste fase ligt onze focus op kennisverwerving. We nemen deel aan talrijke studiedagen en masterclasses, het kennisdelingsproject van de VUB, brainstormsessies met fabrikanten en aan de Green Deal Circulair Bouwen, een project van de Vlaamse Overheid i.s.m. OVAM.

Het is onze intentie de principes van circulair bouwen te implementeren in al onze projecten.

Cijfers
BB werkt jaarlijks gemiddeld aan een 300-tal projecten. Het leeuwendeel (70%) daarvan zijn kwalitatief hoogstaande architectuurprojecten waarbij we optreden als vertegenwoordiger en partner van de ontwerpend architect. De overige 30% wordt ingevuld door de technische renovatiedossiers, gespecialiseerde technische energetische en bouwfysische studies.

BB stelt 95 architecten en ingenieurs te werk.

Naast het hoofdkantoor in Antwerpen, heeft BB vestigingen in Brussel en Gent.

Bureau Bouwtechniek werd opgericht door prof. arch. Jan Moens en sinds 2004 geleid door ir. arch. Toon Kalhöfer die daarin wordt bijgestaan door arch. Mark Sette, ir. arch Nadja Van Houten en ir. arch. Gert Biebauw.

Er zijn momenteel geen openstaande vacatures beschikbaar.

Contactgegevens

Nathalie van Hees
HR verantwoordelijke
+32 (0)3 231 53 95
nathalie.vanhees@b-b.be
LinkedIn