MENU Menu
of
Bigdata
Home / Big data, een revolutie ontrafeld

Big data, een revolutie ontrafeld

Elke twee jaar verdubbelt de hoeveelheid beschikbare gegevens in de wereld. Met krachtige en betaalbare computers en toegankelijke algoritmes kunnen we die data omvormen tot bruikbare inzichten over mensen, machines en processen. Het is niet alleen een nieuw businessmodel voor heel wat bedrijven: ook onze gezondheid en het klimaat kunnen er wel bij varen.

Maar elke technologie kan misbruikt worden, en big data zijn daarin geen uitzondering. Johan Decorte legt uit hoe datawetenschappers orde scheppen in de immense massa aan gegevens, belicht enkele van de belangrijkste toepassingsgebieden en werpt een blik op de gevaren ervan. 

Hoe bepaalt de bank of je al dan niet recht hebt op een lening? Welke gigantische blunder zit er in het Belgische energiebeleid van de voorbije 15 jaar? Hoe is men  er in geslaagd om in een razendsnel tempo coronavaccins te ontwikkelen? Dit zijn slechts enkele van de praktische toepassingen die in het boek aan bod komen. 

Het boek is te koop via academiapress.be/nl/big-data-0  
Leden van ie-net kunnen t.e.m. 31/03/2022 een korting van 10 % bekomen door de kortingscode "bigdata" te gebruiken in het winkelmandje op de webshop van Academia Press.