Infoavond Teach for Belgium

 

Voor Teach for Belgium is het onaanvaardbaar dat in België de schoolresultaten van een leerling in grote mate afhangen van zijn sociale herkomst. "Op een dag zal de socio-economische afkomst van leerlingen hun succes niet meer bepalen."

De vzw wil de schoolongelijkheid verminderen door geëngageerde mensen te vormen tot inspirerende leerkrachten en changemakers voor diegenen uit onze maatschappij die het het hardst nodig hebben. Als deelnemer ga je 2 jaar full time betaald aan de slag in een school in een lage socio-economische index. Je wordt hierbij gevormd en ondersteund door het team van Teach for Belgium. Deze begeleiding focust niet enkel op het lesgeven, maar ook op het uitbouwen van jouw verdere carrière als social changemaker. Zo is Teach for Belgium bezig met het uitbouwen van een alumnibeweging die met ervaring een duurzame verandering kan maken om een gelijker onderwijssysteem te krijgen.

Teach for Belgium is lid van het internationaal netwerk Teach For All.

Meer info op: www.teachforbelgium.org

Op 19 september organiseert ie-net in samenwerking met de vzw ’Teach for Belgium’ een informatiesessie. Wil je meewerken maar twijfel je nog aan de voordelen van het programma? Kom dan naar deelnemers luisteren die - net als jij - afgestudeerd zijn als ingenieur en momenteel aan de slag zijn via Teach for Belgium. 


                                                    


Programma:


19u30    Onthaal

20u00    Start Infoavond

21u00    Netwerkmoment

 

Wanneer: dinsdag 19 september 2017 vanaf 19u30 tot 21u00

 

Locatie: ie-net ingenieursvereniging, Het Ingenieurshuis, Desguinlei 214, 2018 Antwerpen

 

Inschrijven: Deelname is gratis. Inschrijving is verplicht via het inschrijvingsformulier.

© IE-NET 2016