MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender

Kalender

Kalender

(50 resultaten)
01 jun 2021
Opleiding

Deze Engelstalige online cursus bevat meer dan 14 uur video en laat je toe om op jouw ritme te studeren en te herzien. De cursus 'Project management tools and techniques' is gebouwd op PMI terminologie en standaard en leid je in 10 logische stappen door een project. Schrijf je in en geniet van levenslange toegang !

18 mei 2022
Studiedag
Bouw en infrastructuur, Civiele Techniek

Het doel van de studiedag is om dieper in te gaan op het ontwerp en de dimensionering van betonnen wegverhardingen en industriële verhardingen van industrieterreinen.

Civiele techniek
Wegenbouw
18 mei 2022
Activiteit
Energie en Elektriciteit

Een boeiende en actuele lezing van dhr. Pieter Van de Perre: "Het schaakbord van de energietransitie" wordt aan de ie-net leden aangeboden door UGain, UGent Academie voor Ingenieurs van de Universiteit Gent. De ie-net expertgroep energie en elektrotechniek ondersteunt dit netwerkevent.

Energie - elektrotechniek
19 mei 2022
Studiedag
Klimaat-Duurzaamheid-Leefmilieu, Landbouw en Voeding, Milieu

In deze studiedag zoomen we dieper in op agro-ecologische landbouw:
Wat verstaan we hieronder?
Wat is de situatie van agro-ecologische landbouw in België?
Wat zijn de mogelijkheden en uitdagingen?
Wat met de economische rendabiliteit?

Agrarische productie & ecosfeer
19 mei 2022
Studiedag
Bouw en infrastructuur, Geotechniek, Gerechtsdeskundigen, Raadgevend ingenieurs

Ledentarief ie-net: 70 € ipv 100 €

De geotechniek als het toegepaste onderdeel van de theoretische grondmechanica vormt een belangrijk ontwerp- en uitvoeringsdeel van de civiele werken die jaarlijks worden uitgevoerd, zowel via overheidsopdrachten als via private aannemingscontracten. Het aantal schadegevallen en daaruit voortvloeiende geschillen is navenant, en dat gaat niet alleen om plotse grondverzakkingen, maar bv. ook om instabiliteiten door vervloeiingen, grondverschuivingen, overdreven lange termijn vervormingsgedrag, schade aan kademuren, etc. Tijd om even de theorie op te frissen en wat praktische aspecten van deskundigenonderzoeken in die materie in detail te bekijken.

ie-net Ingenieur-deskundigen & bemiddelaars
Geotechniek
20 mei 2022
Activiteit

Het Kasteel van Laarne, één van de best bewaarde waterkastelen van het land, vormt het unieke decor voor een tentoonstelling waarin de internationaal gerenommeerde Belgische kunstenaar Kris Martin het kruim van de Belgische kunstscene samen brengt. Naast Martin zelf stellen nog 11 vermaarde Belgische hedendaagse kunstenaars, waaronder Michaël Borremans en Wim Delvoye, hun werken ten toon.

ie-net Oost-Vlaanderen
21 mei 2022
Activiteit

Met onze gids starten we de rondleiding in het Fort van Steendorp aan het toegangshek tot het Fort, ter hoogte van Kapelstraat 202, Steendorp (voorbij de glasbol). De rondleiding duurt 3 uur.
Daarna wordt er u een drankje aangeboden in Het Natuurhuis, dat op wandelafstand van het Fort ligt.
Hou je van geschiedenis, natuur en sociale contacten? Neem dan absoluut deel aan deze boeiende activiteit!

ie-net Waasland
22 mei 2022
Activiteit

Vooreerst is er de rondleiding met start van de 4 groepen tussen 09.45 – 10.00 u : “Alden Biesen, een heerlijke residentie van de Duitse Ridderorde”. De gids wacht u op bij het onthaalcentrum. Hij/zij vertelt u het verhaal van de Duitse Orde en haar ontstaan tijdens de derde kruistocht. U hoort hoe de ridderbroeders zich vestigden in “een dal waar biesen groeiden” en hoe Alden Biesen in de loop van zes eeuwen uitgroeide tot het machtige kasteelcomplex dat het nu is.

ie-net | KVIV Limburg
22 mei 2022
Activiteit

Eén van de oudste, grootste, mooiste en best bewaarde begijnhoven van de Lage Landen vind je in Diest. Dit ‘stadje in de stad’ pronkt sinds eind 1998 op de befaamde UNESCO-lijst van het Werelderfgoed en behoort tot de wereldtop van monumenten.
Je komt meer te weten over de infirmerie, het zieken-en bejaardentehuis van het begijnhof, de gemeenschapshuizen of conventen, de boerderij en de bakkerij voor het dagelijks brood. In de Sint-Catharinakerk kan je de schilderijen 'De vier evangelisten' van Vlaamse Meester Theodoor van Loon vanop een speciaal ontworpen jakobsladder bewonderen.

ie-net | Brabant - Brussel
23 mei 2022
Opleiding
Computervaardigheden en ICT, Management en vaardigheden

In deze 1-daagse hands-on training leren we je hoe je op een schaalbare manier berekeningen in de cloud kan laten uitvoeren.

Emerging Digital Technologies

Pagina's