MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender

Kalender

Kalender

(64 resultaten)
01 jun 2021
Opleiding

Deze Engelstalige online cursus bevat meer dan 14 uur video en laat je toe om op jouw ritme te studeren en te herzien. De cursus 'Project management tools and techniques' is gebouwd op PMI terminologie en standaard en leid je in 10 logische stappen door een project. Schrijf je in en geniet van levenslange toegang !

29 sep 2022
Studiedag
Landbouw en Voeding

Gratis seminaries tijdens de vakbeurs intrafood:22, met medewerking van ie-net, expertgroep voeding.

Voeding
29 sep 2022
Studiedag
Meet- en Regeltechniek

Tijdens dit event zullen zowel drone operators, keuringsinstanties hun ervaringen delen met gerobotiseerde inspecties en digitale rapportages.  

Meet- en regeltechniek
ie-net | Brabant - Brussel
04 okt 2022
Evenement
Landbouw en Voeding

ie-net ingenieursvereniging en ING Food & Agribusiness nodigen u uit op de feestelijke lustrumviering n.a.v. het 50-jarig bestaan van de expertgroep Voeding.
Kom naar dit groot netwerk-event op 4 oktober 2022 om 17 uur bij ING Antwerpen

Voeding
Hygienic engineering & design for food and pharma
04 okt 2022
Activiteit

Hoewel we ons meer en meer bewust worden van de hoeveelheid plastic die we gebruiken (denk aan de ‘plastic free’ beweging), is een volledig plastic vrije samenleving nog steeds een utopie…
Dagelijks produceert iedereen thuis nog steeds heel wat plastic afval: denk aan yoghurt- en margarineverpakking, fruit, vlees of charcuterie,…
Het recyclagebedrijf ECO-Oh! wil op een innovatieve, circulaire manier komaf maken met al het plastic afval door het te hergebruiken voor nieuwe gebruiksartikelen. Hiervoor stimuleren ze iedereen om plastic afval te sorteren.

ie-net | KVIV Limburg
ie-net | VIK Limburg
06 okt 2022
Activiteit

AGC Site Kempenglas (Mol) is een 100% dochter van AGC Glass Europe. Het is gespecialiseerd in hoog rendementsglas voor zowel de residentiële- als de projectbouw. Dit in zowel dubbele of drievoudige uitvoering.
Het bezoek bestaat uit info over AGC , de verschillende glasproducten en een rondleiding in het bedrijf (smeltoven en productieproces). Tijdens de rondleiding is het dragen van gepaste kledij verplicht (lange mouwen, lange broek en dichte schoenen).
Na het bezoek kan er wat nagepraat worden tijdens een gezamenlijke broodjeslunch, aangeboden door AGC.
De namen van de deelnemers moeten vooraf aan AGC Mol meegedeeld worden.
Het aantal bezoekers is beperkt tot 20. Snel inschrijven is dus de boodschap. In het bijzonder wordt de jonge leergierige ingenieur aangespoord deel te nemen. Industrieel / technisch valt hier iets te leren.

ie-net | VIK Senioren
06 okt 2022
Activiteit
Lucht- en Ruimtevaart

De expertgroep Lucht- en Ruimtevaart nodigt u uit op deze avondlezing op 6 oktober.
De sprekers doorlopen de technologische oplossingen die gekozen werden om de uitdagingen gesteld door de hoge snelheden op afdoende wijze te overwinnen.

Lucht & ruimtevaart
10 okt 2022
Studiedag
Carrière, Gerechtsdeskundigen, Management en vaardigheden, Ondernemen, Raadgevend ingenieurs

Ledentarief ie-net : 84 € ipv 120 €

Kadert in de Mediation Week 2022 van de Federale Bemiddelingscommissie (FBC)
In deze sessie illustreren we hoe goed bestuur kan helpen om conflicten doorheen de organisatie te mitigeren of te vermijden.

ie-net Ingenieur-deskundigen & bemiddelaars
11 okt 2022
Studiedag
Bouw en infrastructuur, Energie en Elektriciteit, Klimaat-Duurzaamheid-Leefmilieu

Doorheen de jaren is de isolatiedag een begrip geworden in de isolatiesector waarop actuele thema’s worden toegelicht aan de hand van lezingen vanuit universiteiten, kennisinstellingen en industrie.

Bouwfysica, gebouwentechniek en architectuur
12 okt 2022
Activiteit

Anglo Belgian Corporation (ABC), gevestigd in Gent, is een toonaangevende Europese fabrikant van middelmatigsnel-lopende motoren.
Het ontwikkelt en produceert motoren voor de energie- en transportindustrie (voortstuwingsmotoren en generatorsets voor de scheepvaart en dieselhydraulische of dieselelektrische motoren voor locomotieftoepassingen). Ook hybride- / dual fuel motoren behoren tot het productengamma.
Zo produceert het o.a. motoren die lopen op een waterstof / diesel mengsel van 80/20 %. Ondertussen werd ook een verbrandingsmotor ontwikkeld op 100% waterstof. Het onder controle krijgen van het verbrandingsproces van deze motor zou heel wat creativiteit, energie, tijd en technische kennis gevergd hebben. Hij werd onlangs voorgesteld op een internationaal waterstofforum in Rotterdam. Tijdens het bezoek krijgen wij info over ABC, hun producten en nieuwe ontwikkelingen. Tijdens de rondgang moeten de interne veiligheidsinstructies strikt nageleefd worden. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25 personen. Snel inchrijven is dus de boodschap. Vooral ook de jonge leergierige ingenieur wordt uitgenodigd deel te nemen.

ie-net | VIK Senioren

Pagina's