Graag nodigen wij jullie uit voor een bedrijfsbezoek aan Globachem, waarvan Koen en Els Quaghebeur-Paesmans de bedrijfsleiders zijn.
Zij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen, registreren en vermarkten van hoogkwalitatieve gewasbeschermingsmiddelen voor de land- en tuinbouw.
Globachem investeert sterk in de ontwikkeling van eigen, innovatieve producten. Het R&D team gaat hierbij op zoek naar de gewasbeschermings-middelen van de toekomst.
Deze cursus heeft tot doel bij te dragen tot de deskundigheid ivm de materie van overeenkomsten en het beheer van de bescherming van technische innovatie, mede met behulp van overeenkomsten voor de ontwikkeling en exploitatie van innovatie.
Op 10 en 11 september 2024 zijn wij te gast bij de Wageningse universiteit WUR (Wageningen University & Research).
Bij onze aankomst krijgen we op de campus een uiteenzetting over het WUR onderwijssysteem. Na de lunch en inchecken in het hotel bezoeken we het Kröller-Müller museum in de buurt.
‘s Anderendaags verdiepen we ons in de groene wereld. In de voormiddag de afdeling planten research; hoe robuuste teeltmethoden bereiken voor de toekomst; moderne veredelingssystemen voor nieuwe rassen; algen soorten als nieuwe gewassen. Na een korte lunch in de Faculty Club komt de afdeling milieutechnologie aan bod.
Uiterst vriendelijk voor mens en milieu
De unieke combinatie van thermische, isolerende en accumulerende eigenschappen maakt ROCKWOOL producten tot uiterst duurzame bouwmaterialen. Kou en hitte worden effectief uit een gebouw geweerd, waardoor een laag energieverbruik wordt gerealiseerd. ROCKWOOL producten dragen substantieel bij aan CO2-reductie en hebben een positieve ‘carbon footprint’. ROCKWOOL steenwol is 100% recycleerbaar en kan worden herwerkt tot hoogwaardige nieuwe producten.
Duurzaamheid is één van de unieke voordelen van ROCKWOOL steenwolisolatie naast zijn kwaliteiten op gebied van brandveiligheid en akoestiek.
Geniet op het water met een superstabiele boot, 100% met zonne-energie varend, in totale stilte, zonder de prachtige omgeving te verstoren.
Voorzien van een drankje glijden we met het zonnevlot over het water langs natuurlijke en architecturale hoogstandjes.
Een mini-cruise om quality time door te brengen met vrienden.
Op 15 september nodigen we jullie uit voor een spannende rit door het prachtige België. We starten in Heverlee en via kronkelende wegen en groene valleien rijden we naar Hoegaarden.
Wat kun je verwachten:
• Bochtige wegen: We zullen onze stuurvaardigheden testen terwijl we door het heuvelachtige landschap van Luik rijden.
• Verborgen schatten: Onderweg passeren we charmante dorpjes, historische bruggen en schilderachtige plekjes.
• Uitzichten: Geniet van panoramische vergezichten langs de Maasvallei.
Praktische tips:
• Zorg voor vertrek voor een volle tank. Er is de mogelijkheid om op de startplaat de tankt te vullen
• Respecteer de snelheidslimieten en andere weggebruikers.
• Na de rit kunnen we ontspannen in Hoegaarden met een verfrissend drankje.
Laten we samen de wind door onze haren voelen en de vrijheid van het motorrijden ervaren!
De Hogere Cursus Akoestiek wordt dit jaar voor de eenenvijftigste maal ingericht door het Nederlands Akoestisch Genootschap (NAG), de Belgische Akoestische Vereniging (ABAV) en de Expertgroep Akoestiek en Trillingen (ie-net).
Wegens succes wordt de vernieuwde formule van vorig jaar hernomen. Ook nu bevat de cursus dus de module Audio-Engineering, naast de modules Algemeen, Bouwakoestiek en Lawaaibeheersing.
Akoestiek & trillingen
17 sep 2024
Opleiding
Bouw en infrastructuur, Chemie en Biomedische techniek, Materialen - Machinebouw, Onderhoud
Corrosie leidt tot esthetische schade, maar nog veel meer tot enorme functionele en productieverliezen. Corrosie begrijpen, beheersen en -bij voorkeur- voorkomen is dan ook een belangrijk onderdeel van de dagdagelijkse bedrijfsvoering in onze industriële installaties en bij het beheer en gebruik van infrastructuurwerken en diverse producten.
17 sep 2024
Opleiding
Bouw en infrastructuur, Klimaat-Duurzaamheid-Leefmilieu, Materialen - Machinebouw, Milieu, Onderhoud, Voeding
Ecodesign vormt een cruciale pijler in het succes van de overgang naar een circulaire economie. Het doel van ecodesign is milieu-impact van producten over de ganse levenscyclus te verminderen én de circulariteit te verbeteren.
Aan de hand van talloze voorbeelden biedt deze lessenreeks ontwerpers en ingenieurs een praktische handleiding voor het implementeren van ecodesign in relatie tot de principes van de circulaire economie. De opleiding is sterk aanbevolen voor professionals in diverse industriële sectoren. (verpakking, speelgoed, bouw, auto-industrie, mobiliteit en andere relevante gebieden)