MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender

Kalender

Kalender

(60 resultaten)
25 mei 2024
Evenement
Carrière, Ondernemen, Vrijwilligers

Tijdens de inspiratieworkshop "Van ingenieur tot ambassadeur" neemt Karina Urbina je mee op een ontdekkingsreis door de dynamische wereld van sociale media, waar je de kracht van sociale media (h)erkent en leert hoe deze platformen jou kunnen helpen om als expert zichtbaar te zijn. Maar ook hoe je als ingenieur dankzij social media de rol van ambassadeur kan vervullen voor ie-net.  

25 mei 2024
Activiteit
Landbouw en Voeding

We brengen achtereenvolgend een bezoek aan Gasthuishoeve Boshoek, bio zelf-oogstboerderij "Grondsmaak & Grondkleur" en Planten – en Bloemen kwekerij en groothandel Van Eester.
Tussenin een kleine lunch en afsluiten met een drankje.

ie-net Mechelen
25 mei 2024
Activiteit
Bouw en infrastructuur

Ontdek hoe kunst en maatschappij met elkaar verbonden zijn. Anders dan de rondleidingen vorig jaar ("De Schoonste Tour") worden we dit keer gegidst doorheen het KMSKA museum op zoek naar hoe wetenschap, economie, religie, politiek,... bepalen wat een kunstenaar toont en op welke manier hij zich uitdrukt.

Na gidstour (incl. audio-systeem) is er een drankje achteraf of is een gratis vrij bezoek aan KMSKA museum (open tot 18u) nog mogelijk.

ie-net Waasland
ie-net Jongeren
26 mei 2024
Activiteit
Klimaat-Duurzaamheid-Leefmilieu

Leer tijdens deze zintuigenwandeling om beter te kijken, horen, voelen, ruiken en proeven van de natuur in Webbekoms Broek.
Deze wandeltocht is een leuke activiteit in Diest voor personen die van wandelen en natuur houden.
Met een gids volg je een mooie route waarbij je de mooiste plekjes van het groen in de omgeving ontdekt.
Op de Diestse stadswallen leer je om je zintuigen beter te gebruiken en krijg je ook wat meer achtergrond over het Webbekoms Broek.

ie-net Brabant - Brussel
26 mei 2024
Activiteit

We bezoeken met ie-net West-Vlaanderen het 'In Flanders Fields Museum' onder begeleiding van een gids.
Voor de durvers is er optioneel het beklimmen van het Belfort.

ie-net West-Vlaanderen
ie-net Jongeren
26 mei 2024
Activiteit

Namiddag fietstocht Ieper Zuid met gids begeleiding
Afspraak op de Grote Markt Ieper

ie-net West-Vlaanderen
ie-net Jongeren
28 mei 2024
Opleiding
Materialen - Machinebouw, Onderhoud, Veiligheid

Bijna alle componenten van een machine zijn onderhevig aan wrijving en slijtage. Indien onvoldoende beheerst en gecontroleerd, kunnen deze fenomenen tot aanzienlijke technische en economische schade leiden. Deze cursus geeft inzicht in de relatie tussen de schade aan machinecomponenten en de oorsprong van deze schade: de wrijving, slijtage en omgeving waaraan zij zijn blootgesteld.
Tot slot worden ook de basisbeginselen van smering behandeld als sleutel tot een veilige en ononderbroken werking van installaties.

30 mei 2024
Activiteit
Klimaat-Duurzaamheid-Leefmilieu

Onze spreker is een internationaal vermaarde autoriteit in zijn vakgebied. Willy Verstraete was gewoon hoogleraar en hoofd van het Laboratorium voor Microbiële Ecologie en Technologie (LabMET). Hij was laureaat van vele internationale prijzen en is lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten en van talrijke internationale organisaties. In 2018 ontving hij het Groot ereteken van de Vlaamse Gemeenschap voor zijn uitzonderlijke verdiensten en talenten die bijdragen aan het positieve imago en de uitstraling van Vlaanderen.
Bovendien was hij ook algemeen voorzitter van KVIV (1997-99), de voorloper van onze huidige vereniging ie-net.

ie-net Oost-Vlaanderen
ie-net Waasland
31 mei 2024
Activiteit

Yerseke, gelegen aan de Oosterschelde in Zeeland en wel bekend bij liefhebbers van schaal- en schelpdieren, is de locatie voor een unieke en exclusieve culinaire en culturele belevenis.

ie-net Oost-Vlaanderen
04 jun 2024
Activiteit

De statutaire jaarvergadering van de vzw IngenieursFonds richt zich in eerste instantie tot de leden van IngenieursFonds vzw.
Maar alle ie-net-leden kunnen deelnemen mits inschrijving.

ie-net Waasland
ie-net Oost-Vlaanderen
ie-net Mechelen
ie-net Kempen

Pagina's