MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender

Kalender

Kalender

(74 resultaten)
22 sep 2018
Activiteit
Industrie 4.0

Ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van DIK (Drie landen Ingenieurs Kontakt) wordt er een seminar georganiseerd over de uitdagingen van Industrie 4.0 voor de Euregio Maas-Rijn. Het programma bestaat uit vijf sprekers uit de industrie, de academische en de politieke wereld, die volgende thema's zullen aansnijden: Singularity (het moment dat de computer slimmer wordt dan de mens), Logistiek en Supply Chain Management, de rol van de ingenieur in de gedigitaliseerde bedrijven, de opleiding en vorming van ingenieurs en tenslotte de bestuurlijke uitdagingen om die digitale transitie te ondersteunen. Na het seminar wordt u een netwerkreceptie met culinaire omlijsting aangeboden.

Afdeling: ie-net VIK Limburg
22 sep 2018
Activiteit

Deze orgelbouwer is zonder enige twijfel de allerbeste van België, een van de toppers in Europa, en vermoedelijk ook van de wereld. We krijgen - uniek voor onze leden - de gelegenheid om het nieuwe orgel van Hannover, dat hier in zijn eindstadium is, te ontdekken in de nieuwe ateliers van een knap bedrijf dat nog steeds de oude ambachten van de orgelbouw respecteert, maart met moderne technologie.
André Thomas, de stichter en bezieler himself, vader van huidig CEO Dominique, is onze gastheer.
Een absolute must voor elke ingenieur die hetzij van orgels houdt, hetzij van instrumentenbouw, of gewoon: van kunst als dagelijkse stiel.

Afdeling: ie-net | Brabant - Brussel
23 sep 2018
Activiteit

We ontdekken de bochten van de Semois (die in Frankrijk Semoy heet) in het prachtige decor van de Franse en Belgische Ardennen, vertrekkend en terugkomend in Namen. Een prachtige trip van 300 km voor de bladeren beginnen te vallen en je misschien je stalen ros op stal zal zetten!

Afdeling: ie-net Motards
24 sep 2018
Opleiding plus
Bouw en infrastructuur

LEDENPRIJS VOLLEDIGE CURSUS : 3255 €

De Hogere Cursus Akoestiek wordt dit jaar voor de vijfenveertigste maal ingericht door het Nederlands Akoestisch Genootschap (NAG), de Belgische Akoestische Vereniging (ABAV) en de Expertgroep Akoestiek en Trillingen (ie-net).
Wegens succes wordt de vernieuwde formule van vorig jaar hernomen. Ook nu bevat de cursus dus de module Audio-Engineering, naast de modules Algemeen, Bouwakoestiek en Lawaaibeheersing.

Afdeling: Akoestiek & trillingen
25 sep 2018
Activiteit

Bezoek van het gebouw onder begeleiding van gespecialiseerde gidsen.

Afdeling: ie-net VIK Kempen
25 sep 2018
Activiteit
Bouw en infrastructuur

Een technische uiteenzetting over stormen en hun effect op onze gebouwen.

We kenden de winterstormen in januari 2018 met als uitschieter 18 jan (omgewaaide bomen, afgerukte daken)…en vooral de 13 doden in West-Europa.
Wie herinnert zich niet de Pukkelpopstorm van 2011 met 5 slachtoffers?

Afdeling: ie-net VIK Oost-Vlaanderen
27 sep 2018
Opleiding
Intellectuele eigendom

MEMBER FEE : 2100 €

The Expert Group Intellectual Property of ie-net organizes for the 16th time the Basic Course European Patent Rights and Patent Practice. The course is organized with the support of the "Centre d'Etudes Internationales de la Propriété Industrielle" (University of Strasbourg).
The course has a duration of two years (2 x 60 hours). The first year (organized on Thursday afternoon) starts on 27 September 2018.

Afdeling: Intellectuele eigendom
27 sep 2018
Activiteit
Lucht- en Ruimtevaart
27 sep 2018
Activiteit
Lucht- en Ruimtevaart

Lufthansa nam in februari 1968 de eerste Boeing 737 in gebruik.
Vijftig jaar later zijn er van de Boeing 737 meer dan 10.000 geleverd aan luchtvaartmaatschappijen en is het orderboek voor dit vliegtuig meer dan ooit gevuld. Het is daarmee onbetwist het meest succesvolle verkeersvliegtuig uit de geschiedenis van de luchtvaart.

29 sep 2018
Activiteit

We weten allemaal dat er een ingenieus verband bestaat tussen de fauna en de flora in onze leefomgeving.
Zeer interessant en bijgevolg leerrijk bezoek voor iedereen die de natuur in zijn hart draagt.

Afdeling: ie-net VIK Mechelen

Pagina's