MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Type / Kalender

Kalender

Kalender

(43 resultaten)
01 dec 2019
Opleiding

Deze Engelstalige online cursus bevat meer dan 14 uur video en laat je toe om op jouw ritme te studeren en te herzien. De cursus 'Project management tools and techniques' is gebouwd op PMI terminologie en standaard en leid je in 10 logische stappen door een project. Schrijf je in en geniet van levenslange toegang !

05 mrt 2021
Opleiding
Bouw en infrastructuur, Koeltechniek, klimatisatie en HVAC

Ledenprijs : 1.890 €

Nieuw in deze ONLINE editie :
De opleiding wordt uitgebreid naar 12 halve dagen. Deze cursus geeft een praktisch inzicht in de capaciteitsbepaling en zijn parameters, hoe warmte- en koudeproductie geconcipieerd wordt, op welke end-users en roosters men moet letten, wat de energetische en comforttechnische impact van een bepaald concept is. Extra aandacht wordt besteed aan de recente reglementering en wetgeving.
Deze online cursus wil vooral praktisch zijn (aan de hand van talloze voorbeelden) en niet al te theoretisch, hij wordt dan ook gegeven door docenten die al jaren in het vak staan.

Bouwfysica, gebouwentechniek en architectuur
08 mrt 2021
Opleiding
Management en vaardigheden

LEDENPRIJS PER MODULE : 245 euro

Je bent een gedreven ingenieur maar je twijfelt of er ook een manager in je verscholen zit ? Deze lessenreeks, gespreid over 4 maanden, brengt u een tal van vaardigheden bij die zowel op werkgebied als op persoonlijk vlak een verschil kunnen maken.

09 mrt 2021
Studiedag
Bouw en infrastructuur

De geologie van Vlaanderen doorgrond voor ingenieurs.

2 en 9 MAART 2021

In 2 uitgebreide namiddagsessies geven we enerzijds een inzicht in de geologische opbouw van de ondergrond in Vlaanderen en anderzijds de impact daarvan op civieltechnische projecten.

Geotechniek
Civiele techniek
Bouwfysica, gebouwentechniek en architectuur
09 mrt 2021
Opleiding
Chemie en Biomedische techniek

LEDENPRIJS : 245 €

In deze 2 x 1,5 uur durende sessie wordt uitleg gegeven rond het werkingsprincipe van een decanteercentrifuge. Een combinatie van theorie en verschillende case study's, geven een boeiende online workshop.

10 mrt 2021
Studiedag
Bouw en infrastructuur, Energie en Elektriciteit, Klimaat-Duurzaamheid-Leefmilieu, Koeltechniek, klimatisatie en HVAC

Gezien de Covid-restricties, wordt de 21ste Isolatiedag dit jaar vervangen door een reeks van 4 sessies/webinars van 2 uur. Elke sessie behandelt een bouwdeel van het gebouw: de buitengevel, binnen, daken en schrijnwerk. Per sessie geven 3 sprekers hun inzichten, goede en slechte ervaringen, en hun ‘best cases’.

Bouwfysica, gebouwentechniek en architectuur
10 mrt 2021
Activiteit

Thuiswerken is de nieuwe norm, misschien aan je eettafel, vanuit je zetel of vanop een klapstoeltje…
Dit is een regelrechte aanslag op je lichaam. Uren in een verkeerde houding voor je scherm zitten kan voor hoofdpijn, rug- & nekklachten en stramme spieren. Neem na je thuiswerkdag even de tijd om te stretchen, bewegen en ontspannen… het doet wonderen voor lichaam & geest!
In deze online workshop, gaan we aan de slag met staande en zittende houdingen die de nek schouders & rug losmaken,de spieren van het hele lichaam versterken en versoepelen, zorgen voor meer mobiliteit, een goede bloeddoorstroming en een ontspannen gevoel.

ie-net | Brabant - Brussel
ie-net Vrouw en Ingenieur
ie-net Motards
11 mrt 2021
Studiedag
Klimaat-Duurzaamheid-Leefmilieu, Landbouw en Voeding, Milieu

Op deze studienamiddag wordt dieper ingegaan op dit uitermate actueel onderwerp en in het bijzonder op de uitdagingen en opportuniteiten voor de Vlaamse land- en tuinbouw.

Agrarische productie & ecosfeer
Klimaat-Duurzaamheid-Leefmilieu
16 mrt 2021
Opleiding
Bouw en infrastructuur, Civiele Techniek, Industrie 4.0

ie-net ingenieursvereniging organiseert samen met de Vlaamse Confederatie Bouw de opleiding Bouwmanager.

Deze module licht de recente innovatieve aanpak toe, die op verschillende domeinen in de bouw werd of wordt gerealiseerd. Bedoeling is aan de hand van concrete voorbeelden de toekomstige manager inspiratie aan te reiken die hij/zij kan vertalen naar de eigen bedrijfsomgeving.
De opleiding omvat, naast deze voorbeelden van innovatie uit de praktijk, ook presentaties over de praktische aanpak van onderzoek en ontwikkeling binnen bedrijven.

18 mrt 2021
Studiedag
Chemie en Biomedische techniek

De expertgroep Chemische en Biochemische Techniek van ingenieursvereniging ‘ie-net’ streeft naar een duurzame maatschappelijke inburgering van technologische kennis. Met dit doel voor ogen startte zij vorig jaar met de organisatie van een tweejaarlijkse lezingenreeks ‘eFFECT’ (events in Flanders Focussing on Engineering & Chemical Technology), georganiseerd door een unieke combinatie van mensen uit zowel de academische als de industriële wereld.

Chemische en Biochemische Techniek

Pagina's