MENU Menu
of

Een netwerk met meer dan 30.000 ingenieurs en 600 bedrijven

ie-net: een dynamisch netwerk voor burgerlijk, bio- en industrieel ingenieurs in Vlaanderen en Brussel. ie-net ondersteunt ingenieurs op het vlak van opleiding en netwerking en begeleidt hen op elk kruispunt in hun carrière.

Voor bedrijven   Voor ingenieurs

                                                                                                       

Bedrijven

ie-net heeft een aanbod uitgewerkt voor bedrijven op vlak van samenwerking, opleiding, rekrutering, employer branding en kennis.

Komende opleidingen en events

12 mrt 2020
Opleiding
Intellectuele eigendom
13 mrt 2020
Opleiding
Bouw en infrastructuur, Koeltechniek, klimatisatie en HVAC

Komende activiteiten

25 apr 2020
Activiteit
Klimaat-Duurzaamheid-Leefmilieu
26 apr 2020
Activiteit
Motards
03 mei 2020
Activiteit
08 mei 2020
Activiteit
Landbouw en Voeding

Laatste nieuws

12/03/2020
Algemeen

Naar aanleiding van de beslissing van de federale overheid en de nieuwe bijkomende maatregelen zijn we genoodzaakt om alle klassikale opleidingen en studiedagen uit te stellen of op te schorten vanaf maandag 16 maart tot en met vrijdag 3 april. Alle docenten en cursisten worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.

27/02/2020
Partnernieuws

ie-net ondersteunt de studienamiddag “Eurocode 6 en verder : analyse van metselwerk in en voorbij het normatief kader” op 30 april 2020, een organisatie van UHasselt in het kader van het door VLAIO gesubsidieerde TETRA-project InnoMaso.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief
25/02/2020

ILYA nr. 41: Circulaire economie

In deze ILYA kan je lezen over:
- Kringloopeconomie is economisch model van de toekomst
- The Compost Bag Company
- Permafungi
- ...

Opleiding in de kijker

Deze cursus geeft een praktisch inzicht in de capaciteitsbepaling en zijn parameters, hoe warmte- en koudeproductie geconcipieerd wordt, op welke end-users en roosters men moet letten, wat de energetische en comforttechnische impact van een bepaald concept is. Extra aandacht wordt besteed aan de recente reglementering en wetgeving.
Deze cursus wil vooral praktisch zijn (aan de hand van talloze voorbeelden) en niet al te theoretisch, hij wordt dan ook gegeven door docenten die al jaren in het vak staan.

Activiteit in de kijker

In het centrum van Gent, op een boogscheut van de Vrijdagmarkt, huist het Industriemuseum in een indrukwekkend fabrieksgebouw. ie-net VIK Senioren bezoekt er onder de leiding van een museumgids de tentoonstelling “Over mensen en machines”.