MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Studiedag / Gebruik van empirische methodes in metaal-, schade- en corrosieonderzoek toegepast in deskundigenonderzoeken - ONLINE

Gebruik van empirische methodes in metaal-, schade- en corrosieonderzoek toegepast in deskundigenonderzoeken - ONLINE

Leden van ie-net - BIL - GEBCAI - IAE - KCLE - LRGD - BAMTES genieten het voordeeltarief van 100 € ipv 143 €

 

Empirische methodes vormen één van de basispijlers van deskundigenonderzoeken door ingenieurs. Er bestaat een waaier aan dergelijke methodes die dikwijls gebaseerd zijn op principes uit de vastestoffysica of andere takken van de natuurkunde.

Weet u hoe SEM en EDX precies werken en wat hun inherente beperkingen zijn? Hebt u al gehoord van fractografie of replica-onderzoek voor onderzoek van materialen i.h.b. de bepaling van de oorzaak van een faling of breuk?
Dan is deze contactavond op uw maat gemaakt: u krijgt een overzicht geïllustreerd met tal van praktische cases waarmee de mogelijkheden en de beperkingen van empirische methodes om aan waarheidsvinding te doen zullen worden geïllustreerd door twee sprekers die recht uit de praktijk komen.

Programma

18u45 : Aanmelding via ZOOM

19u00 : Inleiding door Didier De Buyst, Veritas per Scientiam, gerechtsdeskundige, erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken, gastprofessor UHasselt Faculteit Architectuur

19u10 : Aanvang lezingen

•    Uiteenzetting door Bart Verstraeten (Belgisch Instituut voor Lastechniek, BIL)
Aan de hand van een aantal cases zullen de verschillende stappen bij de bepaling van de oorzaak van schade besproken worden alsook het gebruik en het belang van verschillende onderzoekstechnieken aangetoond worden.

•    Uiteenzetting door Jens Conderaerts (Belgisch Instituut voor Lastechniek, BIL)
Hij licht de empirische methodes in metaal-, schade- en corrosieonderzoek toe. Diverse methodes worden besproken aan de hand van enkele schadegevallen uit de industrie. De methodes omvatten o.a. elektronenmicroscopie (SEM) en EDX-analyse, replica-onderzoek, analysetechnieken voor bepaling van legeringselementen (GDOES, ICP) en Röntgenstralendiffractie (XRD). 

21u30 : Q&A

21u50 : Slot door Didier De Buyst, Veritas per Scientiam, gerechtsdeskundige, erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken, gastprofessor UHasselt Faculteit Architectuur
 

Doelgroep en sprekers

DOELGROEP

Gerechtsdeskundigen, materiaaldeskundigen, technisch experten, adviserend deskundigen, projectingenieurs, architecten, ingenieurs werkzaam bij aannemers, bij ingenieurs- en architectenbureaus, bij overheden, bij controleorganismen, bij verzekeringsmaatschappijen e.d.


SPREKERS

ing. Bart Verstraeten, IWE
Bart Verstraeten is industrieel ingenieur elektromechanica en lasingenieur (International Welding Engineer). Hij begon als adviseur lastechnieken bij het BIL in 1997, waar hij naast lasadvies ook schadeanalyses en projecten deed. Van 2008 tot 2012 werkte hij voor de Petroplus BRC raffinaderij, eerst als inspectie ingenieur en vervolgens als teamleader Mechanical Engineering. In 2012 werd hij technisch directeur bij het BIL en in 2017 tevens ook directeur bij de Belgisch Vereniging voor Lastechniek. Sinds 2022 is Bart directeur van het BIL.

ir. Jens Conderaerts
Jens Conderaerts is burgerlijk ingenieur materiaalkunde met focus op metalen en keramieken. Na de studies werkte hij als medewerker bij Kaneka België aan betere zonnecellen in de imec-laboratoria van Leuven. Na werkzaam te zijn als R&D Projectleider bij Bekaert startte hij in 2012 bij het BIL als project-ingenieur rond thema’s schade en corrosie. Samen met 6 collega’s behandelt BIL zo’n 100 schadegevallen per jaar.

Contact & info

Christine Mortelmans
ie-net ingenieursvereniging vzw
Tel: 032600863
21/11/2024 Van: 19u00 tot 22u00
ONLINE

143,00 € voor niet-leden
100,00 € voor individuele leden ie-net
100,00 € voor bedrijfspartners ie-net
100,00 € voor bedrijfsleden Flanders Make (in aanvraag)
100,00 € voor bedrijfsleden BIL
100,00 € voor leden IAE - GEBCAI - KCLE - LRGD - BAMTES en voor RIO's
71,50 € voor individuele leden ie-net <30j | >65j

bedragen vrijgesteld van btw


Maak gebruik van de KMO-portefeuille en bespaar tot 30% op je opleiding !


Erkenningsnummer DV.O217461
Aantal opleidingsuren : 3
Meer weten over KMO-portefeuille? Klik hier 

Domein : INNOVATIE