MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Drie Kastelen wandeling te Beveren
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
25/03/2023

Drie Kastelen wandeling te Beveren


Kasteel Cortewalle (Beveren-Waas)

Enkele weetjes over de kastelen:

  • Waterburcht Cortewalle: 15e eeuwse waterbrucht – Joos Vijd, Beverenaar en opdrachtgever van het Lam Gods,  bewoonde het kasteel in de middeleeuwen. Bewonder het 10 hectare grote kasteelpark. Er is ook een bijzondere bijen- en vlindertuin.
  • Erfgoedhuis en kunstdepot Hof ter Welle: oudste sporen van dit kasteel gaan terug tot de 13e eeuw. Het ligt verscholen achter een statige beukendreef en is omsloten door een imposante walgracht. Het kasteel geeft onderdak aan het heemkundig museum en de gemeentelijke kunstcollectie. Er is tevens een prachtige 18e eeuwse barokko kapel aanwezig.
  • Kasteelpark Hof ter Saksen: Het is een van de schaarse gesloten parkbossen in het Land van Waas. Bevat een prachtig 18e eeuwse kasteel met bijbehorende orangerie. Het park is zo’n 13.6 hectare groot met een enorme diversiteit aan planten, bomen, waterpartijen en gazons met extra aandacht voor Chinese en Japanse soorten. Naast een arboretum, een natuurtuin, de beekvalei bevat het tevens een hoogstamboomgaard met 234 hoogstamfruibomen. Als afsluiting nodigen we u uit op het proeven van fruitsap van deze boomgaard.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
Ing. Jan Vandervieren
Zaakvoerder (gepensioneerd) VD4 team
25/03/2023 Van: 13u30 tot 16u30
Parking Hof ter Saksen Hof ter Saksendreef 9120 Haasdonk

€ 5,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 15,00 p.p. voor niet-leden