MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Studiedag / Online panelgesprek : Positieve en negatieve aspecten van Alternatieve Dispuut Resolutie (ADR) in de bouw
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Online panelgesprek : Positieve en negatieve aspecten van Alternatieve Dispuut Resolutie (ADR) in de bouw

Leden ie-net, BVBR-ABDC, ADEB-VBA, AIG, NAV, RIO’s, VCB, AG Real Estate, Confederatie Bouw Brussel Vlaams-Brabant, Vriendenkring NORB, WG Consultant Engineers
kunnen deelnemen aan het voordeeltarief van € 35 i.p.v. € 50

 

We brengen ervaringen vanuit eerste hand, zowel positieve als negatieve, i.p.v. de zoveelste ex cathedra uiteenzetting. Op twee uur tijd krijgt u aldus een vrij objectieve inleiding rechtstreeks vanuit het werkveld over ADR in de bouw.

Programma

Het online debat wordt in het Nederlands gevoerd, via het Zoom Webinar platform.

24 november 2020
Aanvang : 17.00u

Consulteer hier de vragen die tijdens het panelgesprek aan bod zullen komen. 
Eventuele suggesties dienaangaande zijn welkom op het adres: sec@bvbr-abdc.be

De ADR procedures
De adjudicator(en), bemiddelaar(s), arbiter(s)
De bewijsvoering
Beroep
Vergelijking met een gerechtelijke procedure in België
Advocaten
Confidentialiteit

Tijdens het debat krijgt de toehoorder de mogelijkheid om rechtstreeks vragen te stellen.

Einde : 18.30u

Doelpubliek
Projectingenieurs, projectmanagers, bedrijfsleiders van bouwbedrijven en toeleveranciers, bedrijfsjuristen, rechters, advocaten, (beleids)verantwoordelijken voor geschillen, gerechtsdeskundigen, bemiddelaars, technisch experten, architecten, ingenieursbureaus, overheden, promotoren …


 

Panelleden en moderatoren

Voorstelling van de panelleden

 

 

Ir. Joris Thys

Ir. Bruno Geltmeyer

Lic. Dave Vander Heyde

Recentste functie

Directeur Général

Port Autonome de Cotonou

Bénin

CEO

Denys NV

België

CEO

Koninklijke IHC BV

Nederland

Ervaring

 

 

 

Adjudicatie

2 x Fidic

 

 

Mediatie

 

1 x buitengerechtelijk

2 x CEDR London

Arbitrage

2 x ICC

 

ICC London


ir. Bruno Geltmeyer, CEO Denys NV, België
studeerde af als burgerlijk bouwkundig ingenieur aan de UGent in 1984 en behaalde in 1992 nog een aanvullende Master in Accountancy & Finance. De eerste vijf jaren van zijn carrière spendeerde hij als project-ingenieur in Kameroen en Tanzania waar hij de leiding had over een havenuitbreidingsproject en watervoorzieningsprojecten. Hij startte bij Denys in 1987 waar hij snel afdelingshoofd Speciale Technieken, Restauratie en Renovatie werd, en enkele jaren nadien ook afdelingshoofd Water. Naast zijn technische interesses ontwikkelde hij ook zijn financiële en juridische kennis specifiek gericht op de aannemerij. Als algemeen directeur nam hij de volledige leiding over de operationele activiteiten sinds 1997. Sinds juni 2020 is hij gedelegeerd bestuurder van Denys N.V. met als opdracht het dagelijks bestuur van alle aannemersmaatschappijen van de Denys Global groep, waarvan hij ook medeaandeelhouder is. Daarnaast bekleedt hij nog diverse bestuurdersmandaten en is momenteel voorzitter van AIG, de vereniging van de alumni-ingenieurs van de UGent. In de privéomgeving is hij ook een gepassioneerd natuurliefhebber, houdt hij van fietsen en is piloot.

ir. Joris Thys, Directeur Général Port Autonome de Cotonou, Bénin
is landbouwkundig ingenieur (M.Sc. Agronomic Engineer, Economist and Sociologist of Developing Countries) behaalde zijn doctoraat aan de Universiteit van Gent waarna hij in aanvulling hiervan nog een specialisatiejaar volgde aan de Universiteit van Leiden (NL). Hij is zijn professionele carrière begonnen als assistent bij prof. Dr. Verheyen, Rural Economics, aan de Universiteit van Antwerpen. Hij heeft in de daaropvolgende 29 jaar ervaring opgedaan in operationeel beheer, terminalbeheer, algemeen beheer en constructiebeheer van container- en multifunctionele terminals en is evenzeer ervaren in projectontwikkeling, ontwerp, bouw en opstart van container- en multifunctionele terminals. Hij is gewend om gelijktijdig te werken aan de ontwikkeling en het beheer van diverse projecten in verschillende delen van de wereld. Gedurende zeven jaar heeft Joris Thys een grote portefeuille haveninvesteringen beheerd. Als projectdirecteur heeft hij sinds 1991 ervaring en technische kennis opgedaan in terminalbouw, aankoop van apparatuur en budgetdiscipline. Gedurende 15 jaar was hij lid van raden van bestuur en een ervaren onderhandelaar met aandeelhouders (rederijen, overheid, vakbonden, partners en aandeelhouders, leveranciers en klanten).

Lic. Dave Vander Heyde, CEO Koninklijke IHC BV, Nederland
is handelsingenieur (M.Sc. in Applied Economics) behaalde zijn diploma aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Na een stage van een jaar bij een advocatenkantoor te Londen is hij zes jaar werkzaam geweest bij de Kredietbank te Brussel, departement Cost Controlling en Management Reporting. In de dertien daaropvolgende jaren is hij binnen de Jan De Nul Group, Luxemburg-Belgium van Assistent Financial Manager doorgegroeid naar de functie van Director Financial Division waarbij hij tijdens de laatste vijf jaren eveneens deel uitmaakte van de raad van bestuur van Sofidra S.A., holding company van Jan De Nul Group. Dave Vander Heyde is sinds 2011 voor de firma Osbroek B.V.B.A., onder hoofde van Consultancy en (Interim) Management, betrokken geweest bij diverse ondernemingen in binnen- en buitenland. Van eind 2011 tot medio 2020 is hij bestuurslid geweest bij het Nederlandse Royal IHC in de functies van Chief Executive Officer.
 

Voorstelling van de moderatoren

prof.dr.ir. Didier De Buyst
is burgerlijk ingenieur (M.Sc. in Engineering), behaalde zijn doctoraat (PhD in Engineering) aan de Universiteit van Gent. Hij is een alumnus van INSEAD en behaalde ook diploma's in “corporate finance” en “onderhandelen” aan de Vlerick Business School en de Harvard Business School. Sinds meer dan 27 jaar treedt hij op als onafhankelijk gerechtsdeskundige in industriële vorderingen voor Belgische en Luxemburgse tribunalen en diverse rechtbanken en eveneens voor internationale commerciële arbitrage-instellingen. Sinds 2013 is hij erkend bemiddelaar in burgerlijke- en handelszaken. Bij geschillenbeslechting houdt Didier De Buyst de zaken scherp in de gaten, zich baserend op zijn ervaring als bestuurder, vnl. bij Belgacom waar hij van 1996 tot 2006 in de raad van bestuur zat en sinds 2009 in het Studiecentrum voor Kernenergie waar hij tevens lid is van het financieel comité. Hij is sinds 2017 lid van de Raad van Bestuur van Essenscia Vlaanderen. Tegelijkertijd bouwt hij ook een academische loopbaan uit aan de Universiteit van Hasselt waar hij gastprofessor is aan de faculteit architectuur en aan de faculteit bedrijfseconomie. Didier De Buyst is tevens de coördinator van de ie-net Deelgroep Ingenieur-Deskundigen.

Lic. Luc Imbrechts
is lic. iur. van KU Leuven, lic. Europees recht aan ULBrussels en LL.M. aan de Universiteit van Illinois (VS). Na een carrière als CLO bij Jan De Nul Group (18 jaar), richtte hij in 2009 zijn eigen juridisch adviesbureau op. Hij adviseert werkgevers, ingenieursbureaus, hoofd- en onderaannemers wereldwijd inzake publieke en private infrastructuurprojecten, vnl. on- en offshore, en eveneens olie & gas of duurzame energieprojecten. Zijn diensten omvatten het opstellen van aanbestedingsdocumenten, het onderhandelen over op maat gemaakte Fidic, Logic, Bimco e.a. dergelijke contracten, contractuele correspondentie, geschillenbeslechtingsprocedures en arbitrage. Luc Imbrechts was sinds 2011 secretaris van de Belgische Vereniging voor Bouwrecht en sinds 2019 is hij covoorzitter.

 

Contact & info

Christine Mortelmans
ie-net ingenieursvereniging vzw
Tel: 032600863
24/11/2020 Van: 17u00 tot 18u30
ONLINE

50 € voor niet-leden
35 € voor individuele leden ie-net
35 € voor bedrijfsleden ie-net
35 € voor leden BVBR-ABDC (*)
35 € voor leden AIG (*)
35 € voor leden NAV (*)
35 € voor leden VCB (*)
35 € voor leden ADEB-VBA (*)
35 € voor leden Confederatie Bouw Brussel Vlaams-Brabant
35 € voor RIO - Rechters in Ondernemingszaken (*)
35 € voor AG Real Estate
35 € voor Vriendenkring NORB (*)
35 € voor WG Consultant Engineers (*)
25 € voor individuele leden ie-net <30j | >65j

(*) vraag uw kortingscode aan de ie-net staf

prijzen vrijgesteld van BTW