MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Evenement / Open Technologie en Innovatiedag
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
17/03/2024

Open Technologie en Innovatiedag

Vlaanderen heeft zich de voorbije jaren meer dan ooit ontwikkeld tot een wereldwijd centrum voor technologie en innovatie. Daarom richt Flanders Technology & Innovation met de Open Technologie en Innovatiedag zich nu specifiek op bedrijven - klein en groot - die top zijn qua nieuwe technologieën, producten of productieprocessen.

Het zijn die bedrijven die we op deze dag een podium geven. Voor hen is dit een ideale gelegenheid om hun knowhow in de spotlights te zetten, maar ook om zichzelf te presenteren aan het bredere publiek en potentiële werknemers.

Wat mag je verwachten? Knappe koppen in uiteenlopende domeinen die hun idee pitchen, twee gastlezingen en een kennismaking met de ie-net expertgroepen. Daarenboven wordt nog een prijs uitgereikt voor de meest indrukwekkende innovatie!.

Gastlezing 1:
Kurt Dupon is projectdirecteur verantwoordelijk voor de reconversie van het iconische project Boerentoren in Antwerpen. Dit atypische project voor het logistiek concern vereist bijzondere expertises. Kurt zal op zondag 17 maart een exclusieve inkijk geven in het programma van de Boerentoren en daarnaast enkele technologische uitdagingen toelichten. Een bijzonder ecologisch vraagstuk spitst zich toe op de primaire energiebron die zal aangewend worden om het museumgebouw te koelen, te verwarmen en te conditioneren op de meest duurzame manier. Kom op 17 maart kijken en luisteren naar de hoogtechnologische oplossingen die het bedrijf zal toepassen.

Gastlezing 2:
Tibbe Verschaffel (Wondr Care & Planet B).
WONDR care, één van van de merken onder de paraplu van Planet B, biedt een lijn van gezonde verzorgingsproducten die volledig vrij zijn van schadelijke chemicaliën en volledig plasticvrij zijn. De wetenschappers van Planet B ontwikkelen gezonde en duurzame FMCG producten. Als innovatief bedrijf streven we naar een positieve impact op zowel lokale als globale schaal door bewuste keuzes toegankelijker te maken.

Doorlopende demo VR door ULiA - van 13:00u tot 16:30u.
Wat is het verschil tussen VR en AR? Waar komt XR  vandaan en wat betekent het? Deze technologie zal in de nabije toekomst grenzen verleggen en voor extra dimensies zorgen. Tijdens een interactieve demo kan je op 17 maart proeven van AR én VR binnen een concrete toepassing: Hoe kan je een VR-bril of een AR-tablet gebruiken bij de inrichting van de publieke ruimte? Op welke manier maak je je eigen straat of plein veiliger en aangenamer? De meerwaarde van deze technologie wordt uiteraard verder toegelicht; de interactieve demo’s zijn een bron van inspiratie voor andere toepassingen in bedrijfs-, onderzoeks-, onderwijs- en overheidscontext.
 

Programma
11:00u Start van de Open Technologie en Innovatiedag
Van 11:00u tot 16:30u stellen de startende ondernemers zich voor en zijn ze doorlopend te bezoeken
Van 13:00u tot 16:30u doorlopende demo VR
13:00u Gastlezing 1: Kurt Dupon (Katoen Natie) - Reconversie Boerentoren: Technologische innovatie én gezond boerenverstand 
14:00u Gastlezing 2: Tibbe Verschaffel (Wondr Care & Planet B) – Onderwerp tbc
16:00u Uitreiking van De Innovatieprijs

Dit evenement is gratis. Inschrijven is verplicht.

Over de gastsprekers


Kurt Dupon startte zijn loopbaan als ingenieur in 1995. Sindsdien werkt hij onafgebroken voor Katoen Natie en heeft hij verschillende nationale en internationale projecten gerealiseerd. Hij stond mee aan de wieg van de internationalisatie van dit Vlaams logistieke bedrijf dat sindsdien een explosieve groei heeft gekend met vandaag een geconsolideerde omzet van 3,7 miljard euro. Hij zetelt in de raad van bestuur van het bedrijf en is als projectdirecteur verantwoordelijk voor de reconversie van het iconische project Boerentoren in Antwerpen.


Tibbe Verschaffel is Co-Founder & Captain van Planet B. Meer info: https://www.linkedin.com/in/tibbe-verschaffel-811b46140/

Contact & info

Dhr. Toon de Bruyn
Assistant Events & Communicatie
ie-net ingenieursvereniging vzw
17/03/2024 Van: 11u00 tot 18u00
Het Ingenieurshuis Desguinlei 214 2018 Antwerpen