MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Bezoek aan Aluminium Duffel
Dit evenement is momenteel volgeboekt. U kunt echter wel nu inschrijven en op een wachtlijst geplaatst worden. U krijgt bericht als er plaatsen vrijkomen.

Bezoek aan Aluminium Duffel

Aluminium Duffel is een Europese leider in de productie en verkoop van gewalste aluminiumproducten voor diverse industrieën wereldwijd. Het beschikt over ultramoderne technologie, waaronder de breedste automotive koudwalserij in Europa en een CALP-lijn (Continuous Annealing Line with Pre-Treatment).

Het bedrijf biedt aluminium oplossingen voor diverse sectoren van eindgebruikers, waaronder architectuur & design, automotive en verschillende industriële toepassingen. Bijna alles wat geproduceerd wordt, wordt vervaardigd volgens de specifieke eisen van de klant. De ultramoderne productiefaciliteiten produceren gewalst aluminium voor alles van hoog ontworpen gevelbekleding tot carrosserieplaten voor auto's.

De geschiedenis van Aluminium Duffel gaat terug tot 1946, toen Lucien Féron besloot een aluminiumverwerkingsfabriek te beginnen, genaamd SIDAL (Société Industrielle de l'Aluminium). In 1970 nam de Nederlandse staal- en aluminiumgroep Hoogovens Groep een minderheidsbelang in SIDAL. Dit werd gevolgd door een volledige overname door Koninklijke Hoogovens NV in 1983. Om verdere groei mogelijk te maken, fuseerde het bedrijf in 1999 met British Steel. Omdat deze nieuwe groep zich richtte op de productie van zowel staal als aluminium, werd de naam veranderd in Corus. In maart 2006 werd de aluminiumdivisie van Corus overgenomen door Aleris. In september 2020 werd de fabriek dan weer overgenomen door ALVANCE Aluminium Group, een onderdeel van GFG Alliance. Recent, in juni 2022, werd de overname door American Industrial Partners (AIP) afgerond.

Vandaag stelt de fabriek ongeveer 1.000 mensen tewerk en produceert ze jaarlijks 200.000 ton hoogwaardige gewalste aluminiumproducten.

Programma

Voorafgaand dient elke deelnemer zich aan te melden, een veiligheidsvideo te bekijken en enkele vragen hieromtrent te beantwoorden. Zo wordt tijd gewonnen voor het bezoek.

  • 15:00 uur: Onthaal
  • 15:10 uur:  Voorafgaand dient elke deelnemer zich aan te melden, een veiligheidsvideo te bekijken en enkele vragen hieromtrent te beantwoorden. Zo wordt tijd gewonnen voor het bezoek.oorstelling van de organisatie en febrieksrondgang
  • 17:15 uur:  Q&A. Na afloop biedt Aluminium Duffel de deelnemers een verfrissing aan.

Extra informatie

  • Er is ruime parking beschikbaar voor het administratief gebouw.
  • Het bedrijf is tevens gelegen op wandelafstand van het station Duffel.
  • Opgelet: er moet bij de rondgang veiligheidsschoenen gedragen worden.
    Er wordt gevraagd om zoveel mogelijk eigen veiligheidsschoenen te voorzien.
    Indien dit niet mogelijk is, dient de deelnemer zijn schoenmaat voorafgaand aan het bezoek door te geven zodat het bedrijf in het nodige kan voorzien.

GDPR

Op de dag van de rondleiding melden de bezoekers zich digitaal aan bij het onthaal. Ze gaan dan akkoord met onze > privacy verklaring.
Op dat moment wordt de koppeling naar de veiligheidsfilm gemaakt. Deelnemers die deze film niet bekeken hebben, hebben geen toegang tot de fabriek.
Aluminium Duffel verzekerd ons dat de gegevens van de deelnemers niet gebruikt zullen worden, zoals ook duidelijk vermeld in het document.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Dirk Roelens
general manager
IMPALA BVBA
27/01/2023 Van: 15u00 tot 17u30
Aluminium Duffel Stocletlaan 87 2570 Duffel

€ 5,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 20,00 p.p. voor niet-leden