MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Evenement / Benieuwd naar jouw mogelijkheden als ingenieur in het onderwijs?

Benieuwd naar jouw mogelijkheden als ingenieur in het onderwijs?

In België is er een gemiddelde leerachterstand van 3 jaar tussen een leerling uit een kansarm milieu en die uit een kansrijk milieu. Als toekomstige wetenschappen- of wiskundeleerkracht zou je via Teach for Belgium hier iets aan kunnen doen. Op 3 juni organiseert ie-net in samenwerking met de vzw ’Teach for Belgium’ een informatiesessie voor wie zich sociaal wil engageren en droomt van een job in het onderwijs. Twee ingenieurs die de stap naar het onderwijs hebben gemaakt, delen hun ervaringen.

De vzw Teach for Belgium wil de schoolongelijkheid verminderen door geëngageerde mensen te vormen tot inspirerende leerkrachten en changemakers voor diegenen uit in maatschappij die dit het meest nodig hebben. Als deelnemer ga je 2 jaar fulltime betaald aan de slag in een school met een lage socio-economische index. Je wordt hierbij gevormd en ondersteund door het team van Teach for Belgium. Deze begeleiding focust niet enkel op het lesgeven, maar eveneens op het uitbouwen van jouw verdere carrière als social changemaker. 

Meer info over Teach for Belgium vind je hier.

Hieronder vind je enkele introductiefilms:

Programma

19:00u  Ontvangst deelnemers

19:30u  Verwelkoming door Nancy Vercammen, Algemeen Directeur ie-net
              Ingenieurs Sven Van Hecke en Selwin Maginet getuigen over hun ervaringen
              Uitleg over Teach for Belgium, Janne Billiet, Werving & Selectie

21:00u  Receptie

Over de sprekers

      
Sven Van Hecke en Selwin Maginet

Na enkele jaren in de privé sector in zowel technische als sales rollen, hebben Sven en Selwin (beide bio-ingenieurs) de stap genomen naar het onderwijs via het Teach for Belgium programma. Ondertussen geeft Selwin al 3 jaar Wiskunde les in Antwerpen en heeft hij de STEAM-richting in zijn school helpen opstarten. Sven zit in zijn eerste jaar van het programma en geeft wetenschappen in de hoogste graden, ook in Antwerpen. 

Contact & info

Dhr. Toon de Bruyn
Assistant Events & Communicatie
ie-net ingenieursvereniging vzw
03/06/2019 Van: 19u30 tot 21u30
Het Ingenieurshuis Desguinlei 214 2018 Antwerpen