MENU Menu
of
Klimaat duurzaamheid leefmilieu
Home / Afdelingen / Klimaat-Duurzaamheid-Leefmilieu

Klimaat-Duurzaamheid-Leefmilieu

Je hebt door je studie(s) en je job heel wat kennis opgebouwd in je vakgebied ...  Hoe mooi is het niet die kennis te kunnen delen en aanscherpen via een groep collega’s uit diverse sectoren? En momenteel zijn er geen actuelere thema’s om een rol in te spelen dan klimaat, duurzaamheid en milieu.   

Onze Expertgroep, die sinds 2018 doorgaat onder een nieuwe naam en focus (voordien ’Milieu’) is een professioneel netwerk en denktank die openstaat voor alle ie-net leden met passie voor deze onderwerpen.  We komen zo’n 4 keer per jaar samen (‘face to face’ of via webconferentie).  Idealiter zoeken we een goed evenwicht tussen mensen uit de industrie, de academici en (PhD)studenten, consultants, en de overheid.  We stellen geen eisen op het vlak van leeftijd of ervaring, maar hanteren wel de doelstelling dat leden hun schouders helpen zetten onder minstens één activiteit per jaar.

Organisatie van activiteiten in partnerschap met andere externe organisaties of ie-net expertgroepen wordt de standaardmanier van werken.  We hanteren een aantal diverse formules, waaronder studiedagen rond actuele thema’s, regelmatig terugkerende cursussen, avondvoordrachten of ‘events’.  Onze nieuwe aanpak en thema’s mikken op een meer horizontale (tussen onderwerpen en domeinen) en beleidsgerichte positionering. 

Ingenieurs zullen ongetwijfeld een grote rol spelen in de volgende decennia in de transitie naar een meer duurzame maatschappij.  Blijf niet aan de zijlijn staan, maar kom mee het verhaal schrijven! De meerwaarde die we bieden aan onze leden is o.a. de mogelijkheid om deel uit te maken van een sterk netwerk van professionals. Bovendien kan je via het uitdenken en opzetten van activiteiten leren organiseren en motiveren.