MENU Menu
of
Industriële visie en robotica
Home / Afdelingen / Industriële Visie en Robotica

Industriële Visie en Robotica

Visietechnologie en Robotica nemen een steeds groter gedeelte in van de hedendaagse indus­triële werkelijkheid. Allerlei cameratypes voorzien robots en cobots van omgevingsinformatie, die op een vrij hoog niveau van artificiële visie-intelligentie ‘begrepen’ moet worden in real time. Intelligente bewaking, autonome navigatie, virtuele waarneming en toegevoegde realiteit, pro­ductiesturing en kwaliteitsanalyse, zijn maar enkele van de vele varianten waarbij beeldanalyse en beeldinterpretatie belangrijk zijn.

Het is dan ook wenselijk, dat Industriëlen en academici intenser samengebracht worden rond de veelzijdige topics binnen ‘Vision & Robotics’. De mogelijkheden groeien immers jaar na jaar, aan een steeds sneller tempo. Het tonen en toelichten van praktijkgerichte visietechnologie en robotica brengt klaarheid in de haalbaarheid van industriële toepassingen en het prikkelt de academische creativiteit.

Via de expertgroep iVR willen we een forum vormen waar ruimte is voor ontmoeting, infor­matie-stroming, studiedagen, opleidingen, lezingen en gerichte vormen van samenwerking. We willen een kanaal vormen waarlangs bedrijven en organisaties zakelijke informatie zichtbaar kunnen brengen. We willen vooral ook de coördinaten verzamelen van de vele industriëlen en onderzoekers die met visie en robotica vertrouwd zijn. De opbouw van zulk bestand laat een ef­ficiënte verspreiding van informatie toe en leidt meteen ook tot een verzameling van Vlaamse Experten die een ruimere bekendheid nastreeft.

Bedrijven, onderzoeksgroepen en particulieren die visietechnologie en robotica genegen zijn, zijn welkom in de expertgroep.

ie-net start deze expertgroep op met als initiatiefnemers :

◊ Christine Mortelmans (christine.mortelmans@ie-net.be): verantwoordelijke Opleiding & Vorming

◊ Prof. Steve Vanlanduit (Steve.Vanlanduit@UAntwerpen.be): Masteropleiding Elektro-mechanica, Industrieel VisieLab

◊ Em. prof. Luc Mertens - InfiniteD Vision (overleden november 2019)