MENU Menu
of
Akoestiek trillingen
Home / Afdelingen / Akoestiek & trillingen

Akoestiek & trillingen

Akoestiek en trillingen hebben hun belang in vele domeinen. Naast de expert die dagelijks in zijn specifiek domein werkt en zijn kennis daar uitbouwt, worden nog meer ingenieurs occasioneel geconfronteerd met akoestische en/of trillingsproblemen. De expertgroep wil aan beide doelgroepen kansen bieden om hun kennis verder te verdiepen en/of uit te breiden.

De dimensie van de menselijke waarneming wordt hierbij uitdrukkelijk betrokken. Geluid- en trillingsniveaus mogen immers perfect objectief meetbaar zijn, maar in onze dagelijkse leefomgeving speelt de perceptie van de waarnemer een uitermate belangrijke rol.

De expertgroep akoestiek en trillingen heeft zich in de afgelopen decennia nadrukkelijk ingespannen voor zijn cursus: "Hogere Cursus Akoestiek". Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met de Belgische Akoestische Vereniging en het Nederlands Akoestisch Genootschap. Deze cursus loopt al sinds 1973 en biedt een goede basis voor toekomstige akoestische ingenieurs!   

De expertgroep organiseert ook studiedagen. Naargelang het thema kan dit in samenwerking met andere expertgroepen gebeuren.