MENU Menu
of
Vitm effectief leidinggeven
Home / VITM-EFFECTIEF LEIDINGGEVEN IN DE 21STE EEUW

VITM-EFFECTIEF LEIDINGGEVEN IN DE 21STE EEUW

Diversiteit, internationalisatie en thuiswerk stellen de nieuwe norm. Medewerkers zijn ambitieus, mondig en willen meer dan gewoon volgen.
Het simpele top-down leidinggeven van de 20ste eeuw voldoet daarom niet meer.
Een nieuwe stijl is nodig. Een stijl die wegstuurt van micromanagement, en volop inzet op het creëren van een omgeving waarin medewerkers het beste van zichzelf kunnen geven.
Een stijl waarbij leidinggevenden diep bewust zijn van zichzelf, zodat ze hun medewerkers ter dege kunnen begeleiden in hun ontwikkeling.
Tijdens deze in praktijkervaring geënte opleiding maak je daarom kennis met de basisprincipes van goed leiderschap, hoe je een sterke basis van vertrouwen legt, hoe je mensen kan overtuigen zonder terug te moeten vallen op je hiërarchische positie, hoe je delegeert als een pro, hoe je omgaat met cultuurverschillen.
Kortom, je leert de basis die nodig is om te excelleren als leidinggevende in de 21ste eeuw!

Docent: Michael Houben, oprichter van MACH 8.
Michael’s persoonlijke missie is het ontketenen van synergetische ontwikkeling tussen mensen en de organisaties waarin ze actief zijn. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in uiterst internationale werkomgevingen en Fortune 500 bedrijven, waarvan 10 als leidinggevende en people manager. Michael richtte voor Punch Powertrain de R&D afdeling in China op, en hervormde voor ZF Wind Power de globale Product Validation afdeling (gevestigd in België, China, Duitsland en India). Daarvoor bekwam hij een doctoraat in de ingenieurswetenschappen aan de KULeuven.