MENU Menu
of
Nieuws
Home / Nieuws / Wil jij als vrijwilliger bijles geven?
06/06/2019
ie-net-vrijwilligers

Wil jij als vrijwilliger bijles geven?

Tijdens de vergaderingen van de ie-net VIK Senioren werd meermaals van gedachten gewisseld over hoe wij als ingenieursvereniging, ons sociaal kunnen engageren. In dat verband werd de vrijwilligersorganisatie AUXILIA uitgenodigd om zich op onze vergadering van maart 2019 te komen voorstellen.

AUXILIA VZW is een pluralistische vrijwilligersorganisatie die onderwijs en vorming aanbiedt aan iedereen die nergens anders terecht kan. Met vrijwillige lesgevers wil men de levenskwaliteit van mensen die uit de boot vallen verbeteren.
Per week wordt één à twee uur les gegeven aan schoolgaande kinderen, jongeren en aan volwassenen, hetzij bij hun thuis, op de school , in het ziekenhuis, individueel of in groep.

De vrijwilligers werken op vrijwillige basis en geven dus gratis les. Er is wel een bescheiden transportvergoeding voorzien.

De Auxilia-werking is verspreid over gans Vlaanderen met regionale vrijwilligerskernen. De organisatie is permanent op zoek naar vrijwillige lesgevers. De vraag naar (bij)lessen voor taal, wiskunde en wetenschappen is bijzonder groot. Gemotiveerde ingenieurs zijn van harte welkom. Volgens de verkregen informatie zijn er reeds heel wat ingenieurs als vrijwillige lesgever actief bij Auxilia.

De voorstelling van Auxilia en nadere info over de werking door leiding en enkele medewerkers heeft het ie-net VIK Senioren-bestuur ervan overtuigd dat deze organisatie zeer zinvol werk verricht. Wij verlenen dan ook graag onze steun aan de werking van deze organisatie.

Wij doen een oproep aan geïnteresseerde en gemotiveerde ingenieurs die zich willen engageren als vrijwillige lesgever voor kinderen, jongeren en volwassenen die het financieel en of sociaal wat moeilijk hebben. Deze oproep richt zich naar alle ie-netters van junior tot senior.

Belangstelling voor een zinvol sociaal engagement? Geef een seintje aan Edwin Van Raemdonck: tel. 03 775 99 04 , gsm 0476 84 04 89 e-mail: edwin.vanraemdonck@skynet.be.

Bij hem kan je terecht voor verdere info. Mits akkoord worden jouw identiteitsgegevens doorgespeeld aan AUXILIA voor het maken van verdere afspraken.

Edwin Van Raemdonck

Voorzitter ie-net VIK Senioren