MENU Menu
of
Nieuws
Home / Nieuws / VDAB - Infosessie opleiding junior calculator industriële services
09/11/2018
Partnernieuws

VDAB - Infosessie opleiding junior calculator industriële services

Tijdens deze infosessie krijg je meer toelichting over het beroep van calculator, de sector van de industriële services en de opleiding die we hiervoor organiseren. De opleiding – georganiseerd door VDAB in samenwerking met CEVORA - is een voltijdse dagopleiding en loopt van 3 december 2018 tot 17 mei 2019 (inclusief stage).

Waarom deze opleiding?

Calculator is een hardnekkig knelpuntberoep. Niet alleen voor de klassieke bouw zijn er veel calculatoren tekort maar ook voor de deelsector van de industriële services.
Met industriële services bedoelen we de dienstverlening die door gespecialiseerde bedrijven geleverd wordt op petrochemische sites. We hebben het dan vooral over activiteiten als industrieel schilderen, isoleren en stellingbouw.

Een junior calculator berekent wat een project of een gedeelte daarvan precies gaat kosten.
In grote lijnen doe je het volgende: aan de hand van het bestek (de volledige omschrijving van een uit te voeren project), tekeningen en andere gegevens bepaal je welke soort en hoeveelheid materialen, machines en mankracht voor een project nodig zijn. Je legt contact met verschillende leveranciers en onderaannemers. Je vraagt offertes aan en vergelijkt deze om tot de beste prijs-kwaliteit keuze te komen.

Wie organiseert het?

VDAB in samenwerking met CEVORA.

In dit opleidingsproject is er reeds een nauwe samenwerking en betrokkenheid van verschillende bedrijven uit de sector. Ze gaven mee vorm aan de inhoud van de opleiding en bieden stages aan met kans op tewerkstelling. Klik hier voor meer info over deze bedrijven. 

Voor wie?

* je bent aangetrokken door de activiteiten in de haven
* je werk graag met cijfers en kan goed analyseren
* je bent organisatorisch sterk
* je kan vlot en nauwkeurig met de PC werken
* je bent ingeschreven bij VDAB als werkzoekende

Waar en wanneer?

- Dinsdag 13 november om 8u30 
- Dinsdag 20 november om 8u30 

Telkens bij VDAB - Provinciestraat 211-217 - 2018 Antwerpen

Meer info

Schrijf je in via https://juniorcalculator.youcanbook.me/