MENU Menu
of
Nieuws
Home / Nieuws / IALCCE2018 – UGent is gastheer van het zesde internationaal symposium over levenscyclusanalyses van bouwkundige constructies
07/09/2018
Partnernieuws

IALCCE2018 – UGent is gastheer van het zesde internationaal symposium over levenscyclusanalyses van bouwkundige constructies

Van 28 tot 31 oktober 2018 wordt door de Vakgroep Bouwkundige Constructies van de Universiteit Gent het zesde internationaal symposium over levenscyclusanalyses van bouwkundige constructies (IALCCE2018) georganiseerd. Het congres vindt plaats in het ICC International Convention Center Ghent (Van Rysselberghedreef 2 bus 1 Citadelpark, 9000 Gent).

Onderwerp van het symposium

IALCCE (International Association of Life-Cycle Civil Engineering) is een internationale organisatie die zich focust op alle activiteiten die betrekking hebben op levenscyclusanalyse van bouwkundige constructies gaande van ontwerp tot onderhoud, rekening houdend met duurzaamheidsaspecten, economische aspecten en constructieve (veiligheids)eisen. Deze organisatie organiseert 2-jaarlijks een grootschalig symposium. Voor de editie 2018 treedt de Universiteit Gent (Vakgroep Bouwkundige Constructies) op als gastheer. IALCCE is de internationaal meest toonaangevende organisatie in dit vakgebied en IALCCE2018 is dan ook een symposium op topniveau met internationaal zeer toonaangevende sprekers uit het vakgebied.

Relevantie voor Vlaanderen

Het thema van dit congres is een hot topic ook binnen Vlaanderen, aangezien we geconfronteerd worden met een ouder wordend patrimonium (i.e. degraderende bruggen, tunnels, viaducten,…), hetgeen sinds de instorting van de Morandi brug in Genua (Italië) op 14 augustus eerder dit jaar ook in Vlaanderen een dagdagelijks gespreksonderwerp vormt.

Aan nieuwe constructies worden heden ten dage verregaande eisen gesteld inzake duurzaamheid. Voor deze hedendaagse problematiek zijn nieuwe analyses nodig die rekening houden met de volledige levensduur van bouwkundige constructies. Het congres speelt op al deze thema’s in en focust op de interdisciplinaire aanpak van deze problematiek.

Doelpubliek

IALCCE2018 focust zich op ‘kennis en innovatie’: kennis wordt met deelnemers gedeeld en recente innovaties in wetenschappelijk onderzoek zowel als in het bedrijfsleven worden uiteengezet. De deelnemers, bestaande uit onderzoekers, aannemers, studiebureaus, overheden, etc. zijn in staat om met elkaar over deze innovaties in interactie te treden, zich nieuwe concepten eigen te maken en ideeën op te doen voor vervolginitiatieven.

Technisch programma

Tijdens IALCCE2018 worden 400 technische papers gepresenteerd, waaronder 8 keynote lezingen en de Fazlur R. Khan lezing. Er zijn daarnaast 8 sessies met parallelle technische presentaties in 9 zalen waar 390 technische presentaties worden voorgesteld. Meer dan 400 deelnemers wereldwijd hebben zich reeds geregistreerd voor dit evenement. Een gedetailleerd programma is online beschikbaar (www.ialcce2018.org/#/program).

Meer informatie

Voor meer informatie, neem een kijkje op de website van het symposium (www.ialcce2018.org) of neem contact op met het secretariaat van het symposium (secretariat@ialcce2018.org).