MENU Menu
of
ie-net prijzen
Home / ie-net-prijzen

ie-net-prijzen

ie-net organiseert de ie-net-prijzen voor alle burgerlijk, bio- en industrieel ingenieurs die in het huidig promotiejaar hun masterdiploma behalen.

De wedstrijd bestaat uit twee delen:
In een eerste ronde maken alle deelnemers een samenvatting van hun masterproef en beantwoordden o.a. vragen over de maatschappelijke relevantie, het creatieve/innovatieve aspect en ook de toepassing in de praktijk van hun eindwerk. Een jury beoordeelt alle werken. De beste 45 deelnemers – 15 van elke categorie – gaan naar de finale. 
Voor de eindronde maken de finalisten een poster en stellen ze deze op tijdens de finale. Een professionele jury kiest binnen elke categorie ingenieurs de 3 beste. Verder is er een persprijs, gekozen door een vakkundige persjury. Tot slot is er ook een publiekprijs waarbij de finalisten hun netwerk aanspreken om zo veel mogelijk ‘likes’ te verzamelen voor hun poster.

Alle finalisten maken kans op maar liefst 12 prijzen! Bovendien krijgt iedere finalist een gratis opleiding wetenschappelijke presentatietechnieken aangeboden.

Behalve de uitreiking van de ie-prijzen voorzien we ook de huldiging van de beste ‘jonge, ondernemende ingenieur’. Ondernemende ingenieurs die in het (voor)laatste jaar van hun ingenieursopleiding zitten ofwel maximum twee jaar geleden zijn afgestudeerd als bio-, burgerlijk- of industrieel ingenieur komen hiervoor in aanmerking. 

De winnaars van de ie-net-prijzen 2017 vindt u hier.

De fotoreportage vindt u hier.