MENU Menu
of
Employer branding
Home / Employer Branding

Employer Branding

Partner op één van onze events?

ie-net kan ook een platform zijn om uw organisatie te profileren. Op jaarbasis organiseren we als ingenieursvereniging tal van activiteiten voor verschillende doelgroepen. U kan daarbij aanwezig zijn als partner.
 

Voorstelling Startbaanenquête

ie-net gaat traditioneel in het najaar de baan op om de nieuwe lichting ingenieurs (laatstejaars ingenieursstudenten van alle universiteiten) te informeren over de start van de ingenieursloopbaan. In pre-coronatijd worden tijdens zes voorstellingen op de campussen van Hasselt, Antwerpen, Leuven, Gent, Brussel en Kortrijk de resultaten van de Startbaanenquête van ie-net voorgesteld. Nadien kunnen de studenten hun vragen voorleggen aan een panel van deskundigen (vertegenwoordigers van de universiteit en bedrijven). In 2020 werd de voorstelling online georganiseerd.

Uw organisatie kan hier ook aanwezig zijn. U kan dan een panellid afvaardigen tijdens de voorstelling en nadien kan u kennis maken met de studenten tijdens een receptie. In 2024 vinden de voorstellingen plaats in de periode van 14 tot 28 oktober.

Week van de Ingenieur

ie-net startte in 2017 met het initiatief ‘Week van de Ingenieur’ en heeft de ambitie om hier een jaarlijkse traditie van te maken. Met dit initiatief willen we een week lang de ingenieur en de uitdagingen voor de toekomst in de kijker zetten en dit op verschillende manieren: we proberen een aantal knelpunten aan te kaarten via de enquête en het rapport ‘De Ingenieursradar’, we geven de ingenieur een stem in het maatschappelijk debat, we bieden jong ingenieurstalent een podium met de uitreiking van ie-net-prijzen, we organiseren een Jobbeurs voor ingenieurs en nog verschillende andere activiteiten.

De Week van de Ingenieur heeft telkens ook een overkoepelend thema. Vorig jaar was de rode draad Ingenieurs tijdens de coronacrisis.

De editie van 2024 heeft als thema SDG's (Sustainable Development Goals) en vindt plaats van 18 t.e.m. 24 november 2024.

Als bedrijf heeft u de mogelijkheid om nauw betrokken te worden met dit initiatief.

Bekijk hier het overzicht van de Week van de Ingenieur 2020.

Hier vindt u een overzicht van de Week van de Ingenieur 2019.

Bekijk hier een overzichtsfilmpje van de Week van de Ingenieur 2018.

Blik terug naar de ‘Week van de Ingenieur’ 2017.

Chantal Versweyveld