MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Kamp C – demonstratieproject circulair bouwen
Sorry De inschrijving voor dit evenement is gesloten op 15/12/2022, 17:15
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Kamp C – demonstratieproject circulair bouwen

Dit bezoek staat in het teken van circulair bouwen. We starten met een bezoek aan het meest circulaire kantoorgebouw van de Benelux. Hoe kan je beter de obstakels en oplossingen voor een circulair gebouw ervaren dan door er een te bouwen? Tijdens de rondleiding worden de circulaire aspecten toegelicht.

Vervolgens illustreert de tentoonstelling Indu-Zero hoe een industriële aanpak de renovaties van woningen tot 50% goedkoper kan maken. Deze aanpak slaagt er ook in om de renovatie minder arbeidsintensief te maken zodat met de beschikbare middelen de renovatiegraad kan stijgen.

Tenslotte bezoeken we de tentoonstelling Circular Bio-based Construction Industry (CBCI) die mogelijkheden verkent voor het hergebruik van bouwmaterialen. De bouw is een grootverbruiker van materialen. Momenteel zijn de gebruikte componenten en materialen vaak niet aanpasbaar tijdens de levenscyclus. Ze zijn ook niet gemaakt van hernieuwbare, bio-based materialen. Dit komt omdat de meeste bouwprojecten op een lineaire manier zijn ontworpen, wat hergebruik van materiaal bemoeilijkt. Een transitie van de huidige ‘lineaire bouw’ naar een bio-based, circulaire bouw is noodzakelijk. Zie https://www.kampc.be/educatie/landingspagina-educatie voor meer informatie.

Programma

  • 14:20 uur: Welkom
  • 14:30 uur: Gegidste rondleiding in het kantoorgebouw
  • 16:00 uur: Bezoek tententoonstelling Indu-Zero en Circular Bio-based Construction Industry
  • 17:15 uur: Einde

Contact & info

ir. Dirk De Moor
Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
15/12/2022 Van: 14u20 tot 17u15
Kamp C Britselaan 20 2260 Westerlo

€ 10,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 25,00 p.p. voor niet-leden