MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Een niet te missen exclusieve avond met Pieter Bruegel en veel meer!
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
19/04/2024

Een niet te missen exclusieve avond met Pieter Bruegel en veel meer!

De lezing zal worden gepresenteerd privé bij Roeland Kotsch, een vooraanstaande kunsthistoricus, die zijn deskundigheid en passie voor het werk van Bruegel met u zal delen. ( www.kotsch.be )

Tijdens een aangename culinaire korte pauze en na de lezing tijdens de receptie is er gelegenheid tot discussie en vragen, zodat u uw inzichten en gedachten kunt delen met andere deelnemers.

Een exclusieve avond met Pieter Bruegel, door Roeland Kotsch

Drie goede redenen om dit zeker mee te beleven:

Wat je misschien nog niet wist: Pieter Bruegel is in de eerste plaats niet een schilder, maar een tekenaar en ontwerper van gravures. Die behoren tot de top van de grafische kunst. Prima aanleiding om kennis te maken met die rijke wereld van de Grafiek. Roeland demonstreert met duidelijke voorbeelden de uitdagingen en de creatieve mogelijkheden van dit medium, en hoe Pieter daarmee omgaat. Je zal een nieuwe wereld zien opengaan.

Zijn schilderijen behoren al evenzeer tot de top. Meevoelen met Pieter Bruegel is niet moeilijk: een heel menselijke en sympathieke figuur in een boeiende tijd: Antwerpen en Brussel, midden zestiende eeuw. Ver weg en heel dichtbij. Pieter observeert en relativeert op een intelligente en ontroerende manier. Soms groots, soms grappig, soms melancholiek. Hoe dit alles een nieuwe picturale uitdrukking krijgt, zal Roeland met veel ‘verve’ toelichten. Als je dacht dat Pieter een schilder was van boerentaferelen: zijn eigenzinnige en geraffineerde artistieke experimenten zullen je verrassen!

Roeland Kotsch is zelf ervaren schilder en graficus. Hij onderzoekt het werk van de grote meesters, past zijn bevindingen toe in eigen werk en koppelt zijn ervaringen weer terug naar zijn lezingen. Hij spreekt vanuit de artistieke praktijk. Bij hem moet je zijn als je iets meer wil dan enkel het prentje bij een verhaal en de kunsthistorische context.

Extra informatie

  • Parking langsheen de straat en op de inrit
  • Grote parking naast de kerk bereikbaar: > klik hier om het plan te downloaden

 

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
Ing. Louis De Filette
gepensioneerd
19/04/2024 Van: 19u15 tot 22u00
Roeland Kotsch Wolvendreef 50 3210 Linden (Lubbeek)

€ 20 p.p. Ie-net-leden / partner
€ 30 p.p. niet leden