MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Causerie kernsplijting & film Oppenheimer
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
17/03/2024

Causerie kernsplijting & film Oppenheimer

Laat je inspireren door het verhaal van Oppenheimer, de wetenschapper die de wereld voorgoed veranderde.

In de causerie vóór de film laten we de mens Oppenheimer over aan de film. Wel gaan we de fascinerende wereld van kernsplijting technologie ontdekken en meer te weten komen over het  geheimzinnig avontuur  van 3.500 briljante wetenschappers, die in volle oorlogstijd - onder de codenaam het Manhattan project - de allereerste atoombom ontwikkelden. Interessante achtergrond weetjes en anekdotes zijn leuk meegenomen.

Na de film wordt een netwerkdrink aangeboden

Bio spreker:

Frans Moons studeerde in 1973 af als burgerlijk elektrotechnisch en werktuigkundig ingenieur aan de KU Leuven. Zijn onderzoeksloopbaan, zowel op gebied van kernsplijting als kernfusie, speelde zich af op het StudieCentrum voor Kernenergie te Mol, met onder meer een zesjarige detachering aan het Max Planck Institut für Plasmaphysik te München, sloot hij af als directeur van de BR2, één van de meest performante  nucleaire materiaalonderzoeksreactoren ter wereld.

Bio film Oppenheimer

“Oppenheimer” is een Amerikaans-Britse biografische thriller uit 2023 over J. Robert Oppenheimer, de theoretisch natuurkundige die hielp bij de ontwikkeling van de eerste kernwapens.

Het verhaal begint in 1926, waar de 22-jarige doctoraatstudent J. Robert Oppenheimer worstelt met angst en heimwee terwijl hij studeert bij experimenteel natuurkundige Patrick Blackett aan het Cavendish-laboratorium in Cambridge. Oppenheimer is boos op de veeleisende Blackett en laat een vergiftigde appel voor hem achter… 

De film Oppenheimer biedt een fascinerende kijk op het leven van deze invloedrijke wetenschapper en de complexe ethische dilemma’s rondom de ontwikkeling van nucleaire wapens.

Prijzenkast: 5 Golden Globes - jan 2024, 8 Critics Choice Awards – jan 2024, 13 BAFTA (1) nominaties / uitreiking 18.02.2024, 13 OSCAR (2) nominaties / uitreiking 11.03.2024.

  • (1) BAFTA: Britisch Academy of Film and Television Awards
  • (2) OSCAR: Naam van het beeldje. Belangrijkste filmprijs in de USA uitgereikt door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences

Programma

  • 13:00 uur - 13:30 uur: ontvangst in de hal van Aula Geertrui Cordeys
  • 13:40 uur - 14:20 uur: causerie “Het Manhatten project -  randinfo, weetjes en anecdotes”  door ir. Frans Moons
  • 14:30 uur - 17:30 uur: film Oppenheimer
  • 17:45 uur - … : netwerk drink aangeboden in de brasserie ‘De Kapel’

Extra informatie

Volg ons ook op onze Facebook pagina: Ie-net Limburg | Facebook

Ie-net Limburg wenst de aandacht te vestigen dat er tijdens de activiteit foto’s zullen genomen worden. Deze foto’s kunnen gebruikt worden voor promotionele doeleinden in publicaties of op de sociale kanalen van Ie-net en Ie-net Limburg.

Bij tijdige verontschuldiging tot een week voor datum kan een terugbetaling van het inschrijvingsgeld bekomen worden mits sturen van een e-mail naar de penningmeester patrick.rosias@group-ips.com met vermelding van het rekeningnummer waarop het bedrag mag teruggestort worden.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir.Ing. Alex Caestecker
Product Marketing Manager
AGC GLASS EUROPE nv
17/03/2024 Van: 13u00 tot 18u30
Begijnhof Diest, Aula Geertrui Cordeys Infirmeriestraat z/n 3290 DIEST

€ 8,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 8,00 p.p. voor niet-leden