MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Opleiding / Conflictmanagement en Communicatietechnieken
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Conflictmanagement en Communicatietechnieken

     Leden genieten voordeeltarief
     € 1085 ipv € 1550

 

Een organisatie van ie-net en Nexus UAntwerpen

Erkend door OVB: 12 standaardpunten Permanente Vorming
Erkend door FBC: 12 uur


De meeste ingenieurs zijn met hun uitstekende technische capaciteiten ook prima analytische systeemdenkers, eerder binair dan contextueel. 
Wanneer echter de voortgang van een project wordt belemmerd of dit project vastloopt door sluimerende of expliciete meningsverschillen, is het niet de logica van het herstellen van het defect maar de benadering van de context op basis van conflictintelligentie die één en ander uit het slop kan halen waardoor de deal alsnog rond kan komen.
 

In deze opleiding en vertrekkend vanuit praktische voorbeelden gaan Peter Crab en Rudy Rooman interactief, dynamisch en veilig aan de slag om conflict intelligentie te oefenen en efficiënt te managen zodat deal making in het vizier komt. 

Programma en uurregeling

Tijdens deze interactieve opleiding leggen we de nadruk op volgende topics

1. Naar een oplossingsgericht communicatiemodel
Vanuit een systeemdenkend profiel communiceert men -doorgaans onbewust-vrij verwijtend, soms zelfs aanvallend, wat geen oplossingen biedt om uit het conflict te geraken of een akkoord te sluiten. In het eerste deel van de opleiding worden basissleutels aangereikt om een meer feitelijke, begripvolle en oplossingsgerichte communicatie toe te passen. 

2. Om de efficiëntie in menselijke de interactie en de kans op een deal te verhogen is empathie een essentiële skill. In het tweede deel van deze opleiding verneem je hoe empathisch communiceren kan helpen om je doelen te bereiken en hoe je je eigen empathisch communicatielevel kan verhogen. 

3. Conflicten worden zelden opgelost door in stellingen of posities te denken (als A dan B). Door naar de menselijke belangen en de context te kijken en dus van posities naar belangen te evolueren komen er vaak wel opties op tafel om een win-win oplossing te vinden. In dit laatste deel leer je tips en tricks om naar belangen te zoeken in plaats van te stranden in stellingen. 

Na deze opleiding beschikken de deelnemers over werkbare modellen van sociale interactie en nieuwe vormen van communicatie gebaseerd op verbinding, wat de efficiëntie verhoogt en de kansen op het bereiken van een efficiënte deal maximaliseert. 


UURREGELING
De opleiding wordt live aangeboden op twee dinsdagen 20 en 27 februari 2024 telkens van 09.30u tot 16.30u. (2 x 6 lesuren in totaal)

09.00u : aanmelding en registratie van de deelnemers
09.30u : start van de opleiding, onderbroken door een pauze
12.30u : broodjelunch
13.30u : vervolg opleiding, onderbroken door een pauze
16.30u : einde

inleiding op dag 1 en slot op dag 2 door prof. Dr. ir. Didier De Buyst, Veritas per Scientiam, gerechtsdeskundige, erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken, gastprofessor UHasselt Faculteit Architectuur

Docenten en doelgroep

Peter Crab
is als trainer-bemiddelaar verbonden aan de UA in de postacademische opleiding bemiddeling, die georganiseerd wordt door de faculteit Rechten en NEXUS.
In die academische opleiding worden nieuwe comptenties en vaardigheden grondig aangeleerd om een geëscaleerd conflict anders te gaan benaderen en te hanteren.
Daarbuiten begeleidt hij als zelfstandig conflictbemiddelaar vrije beroepen, familiebedrijven en KMO’s bij het constructief en zorgvuldig oplossen van hun conflicten.
Hij geeft, naast de trainingen en specifieke navormingen in de PAO bemiddeling, ook workshops over verbindende communicatie, betere vormen van samenwerken, conflictcoaching en constructief vergaderen.
Hij is ervan overtuigd, als gedreven en gepassioneerd bemiddelaar, dat een goede en open communicatie kan bijdragen tot een sterke verdieping van onze onderlinge relaties.

Rudy Rooman
is ingenieur elektronica (1992), en heeft meer dan 20 jaar ervaring als leidinggevende in service management bij internationale bedrijven zoals Nokia en Bosch. In 2016 behaalde hij het certificaat bemiddeling

DOELGROEP
ingenieurs, ingenieur-bemiddelaars, advocaten, bemiddelaars, bedrijfsjuristen, ...

Contact & info

Christine Mortelmans
ie-net ingenieursvereniging vzw
Tel: 032600863
20/02/2024 Van: 09u00
27/02/2024 Tot: 16u30
Het Ingenieurshuis Desguinlei 214 2018 Antwerpen

€ 1550 voor niet-leden
€ 1085 voor individuele leden ie-net (*)
€ 1085 voor bedrijfspartners ie-net
€ 775 voor individuele leden ie-net <30j | >65j (*)

Bedragen vrijgesteld van btw.
(*) factuur op privénaam en privé adres

De bijdrage houdt in: deelname aan de volledige opleiding, broodjeslunch en verfrissingen, cursusmateriaal.


Maak gebruik van de KMO-portefeuille en bespaar tot 30% op je opleiding !


Erkenningsnummer DV.O217461
Aantal opleidingsuren : 12
Meer weten over KMO-portefeuille? Klik hier 

Thema : Bedrijfsstrategie