MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Studiedag / Governance als tool voor conflictpreventie - ONLINE
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Governance als tool voor conflictpreventie - ONLINE

Deze contactavond van ie-net Deelgroep Ingenieur-Deskundigen & Bemiddelaars wordt in samenwerking georganiseerd met GUBERNA, het Instituut voor bestuurders.
 

Leden ie-net, GUBERNA, essenscia en Die Keure genieten het voordeeltarief van 84 € ipv 120 € 
Erkend door IBJ : 3 punten voortgezette opleiding
Erkend door FBC : 3u permanente vorming
Erkend door OVB : 3 standaardpunten


Situering

In deze sessie illustreren we hoe goed bestuur kan helpen om conflicten doorheen de organisatie te mitigeren of te vermijden. Een heldere delegatie van bevoegdheden in de organisatie vormt de basis om tot heldere communicatie te komen, maar ook soft skills en groepsdynamiek spelen daar een rol. 
Deze sessie gaat zowel in op formele organisatorische elementen, als op menselijke gewoontes en hoe juist te communiceren.

Programma

16.45u: Aanmelding deelnemers via Zoom

17.00u: Aanvang webinar

•   Inleiding door prof. dr. ir. Didier De Buyst, Veritas per Scientiam, erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken, gastprofessor UHasselt Faculteit Architectuur

•   Uiteenzetting door Liesbeth De Ridder, Secretary General GUBERNA en Prof. Dr. Saartje Verbeke, Lifelong Learning Manager GUBERNA

•   Slotwoord door prof.dr.ir. Didier De Buyst, voornoemd

19.45u: Q&A
20.00u: Einde

Sprekers en doelgroep

Liesbeth De Ridder
is Secretary General van GUBERNA. Ze heeft een bachelor (FNDP Namur) en master in de Rechten (KULeuven) en een master in HR (Universiteit Antwerpen). Ze vervoegde het Instituut in 1996 na een eerste professionele ervaring als wetenschappelijk onderzoeker aan Vlerick Business School.
Als bestuurder van de strategische pijler ‘Reach’ van GUBERNA was Liesbeth de voorbije 20 jaar verantwoordelijk voor het ledennetwerk van GUBERNA en het platform van de CEO’s en voorzitters. Ze heeft dus een goed inzicht in de behoeften en uitdagingen op het vlak van governance bij verschillende soorten bedrijven. Daarnaast heeft Liesbeth heel wat ervaring met de evaluatie van de raden van bestuur van zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde ondernemingen. Bovendien is ze docente bij de Board Effectiveness programma’s van GUBERNA (NL-FR). 
Ze staat aan het hoofd van het Centrum voor Family Business Governance van GUBERNA. Dit centrum ondersteunt familiebedrijven bij de reflectie over hun bestuur en de afstemming van hun bedrijfs- en familiale governance. Het Centrum is een forum voor de uitwisseling van ervaringen en biedt verschillende diensten aan zoals in-company governance-opleidingen en -coaching, evenals de evaluatie van de raad van bestuur en het familiecharter.
Liesbeth is partner van de Family Business Award of Excellence georganiseerd door EY, FBNet Belgium en GUBERNA. Ze is actief betrokken bij de voorbereiding en analyse van de verschillende family business cases. 

Saartje Verbeke
Prof. dr. Saartje Verbeke startte in maart 2019 bij GUBERNA als Lifelong Learning Manager en lid van het Management Commitee.  Ze is verantwoordelijk voor de uitbouw en kwaliteitsgarantie van de basisopleidingsmodules en in-house opleidingen van GUBERNA, en de continue ontwikkeling en vernieuwing van het opleidingsaanbod. Dit doet ze op basis van onderzoek naar nieuwe trends en evoluties binnen zowel corporate governance als lifelong learning research. 
Saartje heeft lange ervaring in de academische wereld. Ze haalde haar PhD in 2011 aan de Universiteit Gent en werkte daarna verder als postdoctoraal onderzoeker bij het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen en als gastprofessor aan de Universiteit Gent. Naast haar passie voor goed bestuur, is ze een expert in taalkunde, Indische talen en politieke organisatie van India.


Doelgroep

Projectingenieurs, projectmanagers, projectdirecteurs, bedrijfsjuristen, architecten, ingenieurs werkzaam bij aannemers, bij ingenieurs- en architectenbureaus, bij overheden en bij controleorganismen, coaches, HR verantwoordelijken, advocaten, bemiddelaars, gerechtsdeskundigen, rechters van de zetel, rechters in ondernemingszaken, technisch experten, adviserend deskundigen e.d.
 

Contact & info

Christine Mortelmans
ie-net ingenieursvereniging vzw
Tel: 032600863
10/10/2022 Van: 17u00 tot 20u00
ONLINE

120,00 € voor niet-leden
84,00 € voor individuele leden ie-net
84,00 € voor bedrijfspartners ie-net
84,00 € voor leden GUBERNA - essenscia - Die Keure
60,00 € voor individuele leden ie-net <30j | >65j

bedragen vrijgesteld van btw


Maak gebruik van de KMO-portefeuille en bespaar tot 30% op je opleiding !


Erkenningsnummer DV.O217461
Aantal opleidingsuren : 3
Meer weten over KMO-portefeuille? Klik hier 

Erkenning

Erkend door de Federale Bemiddelings Commissie (FBC) met 3u permanente vorming.

Deze opleiding kadert in de Mediationweek 2022 van 10 tot 15 oktober 2022.

 

Erkend door OVB met 3 standaardpunten.
Erkend door IBJ met 3 punten voortgezette opleiding.

 

i.s.m. GUBERNA, instituut voor bestuurders