MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Studiedag / Gebruik van planningtools voor gevorderden - ONLINE
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Gebruik van planningtools voor gevorderden - ONLINE

ie-net ledentarief : 175€ ipv 250€

 

Erkend door BIV : 3 punten

 

Situering

Planningtools (ook soms wel projectmanagementsoftware of programmatuur voor projectplanning genoemd) zoals bv. MS Project worden in de industrie, niet enkel in de bouwsector maar ook in de procesindustrie en in de energiesector, aangewend voor het dynamisch beheer en de opvolging van de uitvoering van grote projecten. Hiermee kan men een project opdelen in activiteiten middels een Work Breakdown Structure (WBS), die activiteiten schikken in hun onderlinge afhankelijkheden en deze activiteiten eventueel toewijzen aan medewerkers. De tool bepaalt ook het kritieke pad en geeft  inzicht in een project waarmee gerichte acties in gang kunnen worden gezet. Ook kan tijdens de uitvoering het verloop van deze taken worden vastgelegd en daarmee kan worden bepaald of het project in zijn geheel vertraging oploopt. Naast de opvolging in de tijd is er ook meestal opvolging qua budget voorzien.

Deze studienamiddag is bestemd voor personen die reeds een basiskennis van planningtools hebben (bv. zij die de studienamiddag “inleidende begrippen voor ingenieurs en niet-ingenieurs” op 20 april 2022 hebben gevolgd), zonder daarin zelf zeer bedreven te zijn, maar die kennis willen verdiepen o.m. door ook te leren over meer gesofisticeerde planningtools zoals bv. Primavera waarvan de voor- en nadelen in detail zullen worden overlopen.

Na deze studienamiddag moet de cursist een meer diepgaand inzicht in de mogelijkheden en de voor- en nadelen van diverse bestaande planningtools hebben verworven zodat hij in zijn bedrijf verbeteringsprojecten dienaangaande kan initiëren, bv. door het (laten) geven van interne opleidingen of het (laten) volgen van externe opleidingen. Hij moet ten slotte ook kunnen inschatten welke tool het meest geschikt is voor welk project.
 

Programma

Korte beschrijving

Nadat in de sessie van 20 april 2022 de basisprincipes aangeleerd zijn, worden in deze opvolgsessie voor gevorderden meer mogelijkheden (tools & technieken) besproken om verder bouwend op deze sessie elk project succesvol te plannen en op te volgen.
 

Programma

12.45u : Aanmelden via Zoom

13.00u : Aanvang online studiedag
•    Interactieve uiteenzetting door dr. Stijn Van de Vonder, Proove, Managing Director van Proove BV en expert in projectplanning
•    Inleiding en slot door prof. dr. ir. Didier De Buyst, Veritas per Scientiam, gerechtsdeskundige, erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken, gastprofessor UHasselt Faculteit Architectuur

17.00u : Einde
 

Spreker en doelgroep

Spreker

Stijn Van de Vonder behaalde in 2006 zijn doctoraat aan de KU Leuven met een proefschrift over projectplanning onder onzekerheid. Sindsdien combineert hij functies als gastdocent (Antwerp Management School, IESEG School of Management, etc.) met een carrière als consultant. Sinds 2010 is hij werkzaam bij Proove BV (voorheen Primaned Belgium). Proove is gespecialiseerd in projectplanning voor complexe projecten; zo staan ze in voor de planning en opvolging van het Oosterweelproject, vele offshore windparken en farmaceutische projecten. Hierbij leveren ze zowel opleidingen, managementadvies, mankracht als tools. Stijn gelooft in data en data-analyse als de drijvende factor voor projectsucces.  


Doelgroep

Projectingenieurs, architecten, verantwoordelijken voor uitvoering, gerechtsdeskundigen, technisch experten, adviserende deskundigen, ingenieurs werkzaam bij aannemers, bij ingenieurs- en architectenbureaus, bij overheden, bij controleorganismen, bij verzekeringsmaatschappijen, bij vastgoedontwikkelaars e.d., kortom iedereen die van zeer dichtbij in aanraking komt met projectbeheer maar er meer over te weten wil komen.
 

Contact & info

Christine Mortelmans
ie-net ingenieursvereniging vzw
Tel: 032600863
24/05/2022 Van: 13u00 tot 17u00
Online studiedag

250 € voor niet-leden
175 € voor individuele leden ie-net
175 € voor bedrijfspartners ie-net
125 € voor individuele leden <30j | >65j

Alle bedragen vrijgesteld van BTW

Interesse in de basisopleiding ?

Gebruik van planningstools: inleidende begrippen voor ingenieurs en niet-ingenieurs
Online studienamiddag op 20 april 2022


Cursisten die deelnemen aan beide studienamiddagen (basis + gevorderden) kunnen gratis deelnemen aan de contactavond:
Gebruik van planningtools bij vertraging en verstoring van projecten
op 15 juni 2022