MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Bezoek aan Mix Brussels

Bezoek aan Mix Brussels

Wie herinnert zich nog het iconische en perfect kruisvormige gebouw op de grens van Watermaal-Bosvoorde en Oudergem en aan de rand waar het Zoniënwoud tot aan de Brusselse agglomeratie reikt. In dat gebouw, opgetrokken tussen 1967 en 1970, was vroeger de verzekeringsmaatschappij Royale Belge gevestigd. Het gebouw in Cortenstaal met een compleet beglaasde sokkel wekt de indruk dat het op het water drijft en is ontworpen in nauwe relatie met het landschap. Na 50 jaar was de verzekeringmaatschappij, ondertussen AXA geworden, vertrokken uit dit gebouw en werd besloten om hierrond een renovatieproject uit te werken, temeer omdat het een erfgoedwaarde op architectuurvlak voorstelde.

Een groot deel van het gebouw werd herdoopt tot MIX en maakt zijn nieuwe naam helemaal waar. Je vindt er een viersterrenhotel met 140 kamers en 40 studio’s, een grote gym en wellness met 2 zwembaden, een co-workingspace, 3 restaurants en vergader- en evenementenzalen.

Het ontwerp voor de binneninrichting werd toevertrouwd aan L’Atelier Lionel Jadot. Jadot nam voor dit project maar liefst 52 andere ontwerpers onder de arm. Hij werkte hiervoor samen met heel wat designers die bij Zaventem Ateliers actief zijn en nodigde nog andere Belgische en internationale ontwerpers uit om samen tot een interessant geheel te komen.

Op die manier werd dit iconische gebouw nieuw leven ingeblazen…een ontdekking die je samen met ie-net Brabant-Brussel kan beleven op zaterdagvoormiddag 07/09/2024. De gidsen van Korei zullen ons om 11:00 uur binnen opwachten (net na de inkomdeur). Het bezoek neemt ongeveer 1:30 uur in beslag en na afloop is er wel gelegenheid om iets te gebruiken of zelfs te lunchen in de aldaar gevestigde horeca-zaken.

Qua bereikbaarheid kan men de wagen ondergronds parkeren.  
Met het openbaar is het makkelijk te bereiken (metro Herman-Debroux op 500 m en tramhalte Tenreuken, lijn 8).

Enkele dagen vooraf ontvangt U nog een bericht met laatste instructies

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Fred Ceusters
07/09/2024 Van: 11u00 tot 12u30
MIX Brussels Vorstlaan 25 1170 Watermaal-Bosvoorde.

€ 15,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 30,00 p.p. voor niet-leden