MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Erfenisplanning, voor oud én jong - Antwerpen-Brabant-Brussel-Oost-Vlaanderen
06/06/2024

Erfenisplanning, voor oud én jong - Antwerpen-Brabant-Brussel-Oost-Vlaanderen

Erfbelasting is voor velen de onrechtvaardigste der belastingen. Waar al op betaald is, dient men wederom op te betalen. Gelukkig zijn er alternatieven en wellicht zal men bij de volgende Vlaamse regeringsformatie opnieuw trachten de verdriettaks te verlagen, althans voor zover de begroting het toelaat... (En voor zij die niet in Vlaanderen wonen, zijn er nog geen afbouwplannen).
Wat er zoal aan bod kan komen:

  • Hoe bereid je je erfenis voor? Wat mag, en wat niet? Kan ik voorafgaande afspraken of contracten afsluiten? Welke schenkingen kunnen in mijn zorgvolmacht, welke niet? 
  • Hoe bescherm ik mijn partner? Mijn kinderen? Mijn ouders? Een behoeftig familielid of vriend? Wat heeft mijn groeps- of bedrijfsleidersverzekering hiermee te maken? Het huwelijks- of samenlevingscontract van mijn kinderen of mijn ouders?
  • Wat heeft voorrang: een huwelijkscontract of een testament? Zonder of met testament? Bij de notaris of zelf laten registreren? Of gewoon op een papieren tafelservet (ja, dat mag!!)? Wat gebeurt er als mijn partner en ik samen of zeer kort na mekaar overlijden? Ik ga mij toch niet helemaal uitkleden voor het slapengaan?!
  • Oei, mijn kinderen betalen erfrechten op een naakte eigendom waarvan zij geen euro zien, en moeten daarvoor geld lenen! Help, mijn partner is een vreemde! Help, mijn erfenis van mijn lievelingsoom wordt onteigend! Mijn bejaarde moeder heeft een aanbidder die even oud is als mijn kinderen! Gegeven is gegeven, of toch niet helemaal, of helemaal niet? 
  • Wat heeft de Vlaamse Belastingdienst (VlaBel) veranderd in het erfrecht sinds 01/07/2021? Wanneer is iemand mijn beste vriend?

Een zeer interactieve voordracht die zowel voor de senioren als jongeren onder ons bestemd is! Ook als je er enkele jaren geleden bij was, ga je weer nieuwe dingen leren, want de creativiteit van de Vlaamse, Brusselse en Waalse fiscus kent geen grenzen (letterlijk en figuurlijk).

Uitzonderlijk mogen ook uw niet-inwonende ouders en (klein)kinderen ook komen tegen ledentarief (u moet ze wel tegelijk met uzelf inschrijven)!

Opgelet: wie inschrijft en niet komt opdagen zonder tijdig (ten laatste op maandag 03/06/2024 om 09:00 h) te verwittigen betaalt een no-show-fee van 50 euro per persoon!

Programma

  • 19:15 uur: verwelkoming  (met een hapje en een drankje)
  • 19:45 uur: Interactieve voordracht door Thijs Keenen, Senior Consultant, > Pareto, met vraag en antwoord 
  • 21:00 uur: receptie en vragenuurtje
  • 22:15 uur: einde

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
dr.ir. Rit Elst
Quality Manager
NXP SEMICONDUCTORS BELGIUM N.V.
06/06/2024 Van: 19u15 tot 22u15
The Villa Sint-Egidiusweg 2 1702 Groot-Bijgaarden

Gratis voor leden, hun partner, (groot)ouders, en (klein)kinderen.
€ 40,00 p.p. voor niet-leden
€ 50,00 voor no-show!