MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Kennismaking met Ensor in Brussel
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
11/05/2024

Kennismaking met Ensor in Brussel

Ensor en Oostende - ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De kunstenaar is nu 75 jaar geleden overleden. Maar wist u dat ook Brussel een cruciale rol speelde in hoe Ensor zich als kunstenaar ontwikkelde? Het is hier trouwens dat Ensor aansluiting kreeg met kunstkringen zoals "Les XX". In de tentoonstelling "James Ensor. Inspired by Brussels" ontdekt u hoe de stad Ensors eigenzinnige en kenmerkende beeldtaal mee heeft gevormd. Duik in de imaginaire wereld van één van de grootste Belgische kunstenaars. Ontdek schilderijen en grafisch werk op een plek waar Ensor tijdens zijn Brusselse jaren vaak vertoefde: het Paleis van Karel van Lotharingen. Meer info https://www.kbr.be/nl/ensor/ 

Deze expo is een samenwerking van Koninklijke Bibliotheek in Brussel (KBR) en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en toont bekend werk op doek en verborgen schatten op papier. 

James Ensor was veel meer dan een maskerschilder. Zijn oeuvre is technisch en thematisch uitzonderlijk divers. De schilderijen, tekeningen en prenten tonen een brede waaier aan stijlen en onderwerpen: realisme en symbolisme, portretten en stillevens, maskers en monsters.

Ontdek deze befaamde kunstenaar in Brussel tijdens een rondleiding met gids in het Paleis van Karel van Lotharingen. Schrijf tijdig in – de plaatsen zijn beperkt.

Programma

  • U wordt om 11:00 uur door gidsen opgewacht aan het onthaal van KBR (Koninklijke Bibliotheek) in Brussel.
  • KBR is bereikbaar met openbaar vervoer (NMBS - Centraal Station; MIVB Metro - Centraal Station en verschillende bus- en tramlijnen (halte Centraal Station of Koningsplein)).
  • De rondleiding duurt ongeveer 1u30. 

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
dr.ir. Rit Elst
Quality Manager
NXP SEMICONDUCTORS BELGIUM N.V.
11/05/2024 Van: 11u00 tot 12u30
Koninklijke Bibliotheek (KBR) van België Kunstberg 28 1000 Brussel
  • € 19,00 p.p. voor ie-net-leden / gezinsleden
  • € 29,00 p.p. voor niet-leden

Indien u over een Museum-pas beschikt:

  • € 8,00 p.p. voor ie-net-leden / gezinsleden
  • € 18,00 p.p. voor niet-leden