MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Exail drone factory - Naval drones for mine warfare operations
Deze activiteit is volzet. U kan enkel nog inschrijven voor de reservelijst. Wanneer er plaats vrijkomt zullen wij u onmiddellijk verwittigen.
25/04/2024

Exail drone factory - Naval drones for mine warfare operations

foto

Innovatieve en hoogtechnologische onderwaterdrones, die mijnen detecteren, opsporen en indien nodig neutraliseren. Exial Robotics Belgium is de absolute wereldtop en één van de wereldleiders op het gebied van mijnbestrijdingoplossingen.

Het bedrijf is ontstaan in de schoot van het Franse moederbedrijf ECA Robotics, dat al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw ontmijningsrobots produceert en die overal ter wereld verdeelt.

In 2019 werd door het consortium Belgium Naval & Robotics – bestaande uit de Franse scheepsbouwers Naval Group en ECA Robotics – de aanbesteding voor twaalf nieuwe mijnenjagers voor de Belgische en Nederlandse marine binnengehaald.

Als onderdeel van deze aanbesteding opende het in 2022 zijn nieuwe productiesite in de haven van Oostende.  Deze ultramoderne fabriek is bestemd voor de productie en de support van de drones die o.a. vervaardigd zullen worden voor de Belgische en Nederlandse marine.

De fabriek in Oostende van Exail Robotics heeft een directe toegang tot het water van de haven en de Noordzee zodat de drones ter plaatse kunnen getest worden en er ook live demo’s kunnen gegeven worden aan de klanten.

> Klik hier voor meer info via de website

Programma

  • 09:00 uur: Aankomst en onthaal. Er is parking voorzien op de site
  • 09:30 uur: Presentatie ERB en R&D activiteiten
  • 11:00 uur: Rondleiding
  • 12:00 uur: Q&A
  • 12:30 uur: Einde

Nadien wordt door ie-net Oost-Vlaanderen een drankje aangeboden in Café Armenonville.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
Ing. Peter Vanderbiesen
Staf Officier
FOD DEFENSIE
25/04/2024 Van: 09u00 tot 12u30
Exail Sloepenstraat 9 8400 Oostende

€ 10,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 30,00 p.p. voor niet-leden