MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Tangoconcert met danschoreografie getiteld "Por Eso"
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
24/10/2023

Tangoconcert met danschoreografie getiteld "Por Eso"

Geen enkel muziekgenre spreekt zo tot de verbeelding als de tango. Het is doordrongen van passie, een universele levensmuziek die gemaakt is voor de dans en een spel is van verzet en overgave aan de liefde.

Het Orquesta Típica Tango 02 werd opgericht in 1996 te Brussel en is daarmee de langst bestaande Belgische tangoband. De groep heeft sindsdien een sterk repertoire opgebouwd van traditionele en hedendaagse tangomuziek en speelde talloze optredens voor een dansend publiek. In die 25 jaar maakte Tango 02 ook nieuwe dans- en concertcomposities waarmee het nieuwe richtingen inslaat en verkent.  

Deze nieuwe composities lijnen perfect aan met het karakter van de tangomuziek uit de Rio de la Plata, de streek van Buenos Aires en Montevideo: stedelijke populaire dansmuziek met vaak een vleugje eigenwijsheid en (zelf)spot. Waarom? Daarom! Of in het Spaans: Por eso. Of ook: zomaar, want de inspiratie en energie was er en Tango 02 wil de muziek die daaruit voortvloeit delen met het brede publiek. Want de weemoedige tonen van het bandoneon gecombineerd met het vurige en opzwepende ritme, kunnen niemand onberoerd laten.  Catherine Smet, jarenlang pianiste bij Tango 02, en Pato Lorente tekenen voor deze passievolle eigen nummers.

Collega ingenieur (UGent 1987), bandoneonspeler en artistiek leider Patrick Vankeirsbilck, beter bekend als Pato Lorente, richtte Tango 02 op. Hij leerde de kneepjes van het vak bij Alfredo Marcucci, de beroemde Argentijnse bandoneonmeester die in Vlaanderen woonde en met wie Pato honderden concerten speelde in heel Europa van 1995 tot 2009. Lorente studeerde ook in Buenos Aires bij de meesters Julio Pane en Carlos Pazo. Het authentieke karakter van Tango 02 is aan deze meesters te danken. Hij is intussen zelf ook leerkracht bandoneon binnen het Deeltijds Kunstonderwijs aan de academies van Sint-Agatha-Berchem (Brussel) en ook Gent.

Programma

coming soon....

Start- en eind-uur zijn nog onder voorbehoud
We zijn nog in onderhandeling voor een aperitief vooraf en of een drink achteraf, met wat extra's.
De definitieve regeling zal pas eind september beschikbaar zijn.
De reeds ingeschreven deelnemers (voor bekendmaking programma) zullen via e-mail op de hoogte gebracht worden.

Dit staat zeker al vast in het programma:
20:00 uur: start concert
22:00 uur: einde concert

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Peter Welvaert
Procurement Support Manager Euromed and Americas
PSA ANTWERP nv
24/10/2023 Van: 19u00 tot 23u00
Handelsbeurs Gent Kouter 29 9000 Gent

€ 25,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 40,00 p.p. voor niet-leden