MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Opleiding / Quality for Operations and Projects - ONLINE CURSUS

Quality for Operations and Projects - ONLINE CURSUS

De cursus "Quality for Operations and Projects" is een cursus die alleen is gewijd aan kwaliteitsmanagementprincipes en statistische procescontrole. Projectmanagers, Operations Managers en andere managers en mensen binnen het bedrijf zijn actief betrokken bij kwaliteitsmanagement, inspectie en beoordeling.

Kwaliteit is een zeer belangrijk element geworden in de concurrentie en het produceren van kwaliteitsproducten en/of -diensten kan een verschil maken.

Deze cursus introduceert de definitie van kwaliteit, beschrijft het verschil tussen kwaliteit (quality) en niveau (grade) en waarom kwaliteit tegenwoordig zo belangrijk is. Er is een historisch overzicht van kwaliteitsmanagement en de prestaties van de kwaliteitsgoeroes worden uitgelegd.

Kwaliteit omvat ook statistische methoden en een deel van de cursus is gewijd aan het herhalen van de verschillende aspecten van statistieken die u moet begrijpen als het gaat om kwaliteit. We kijken terug naar de statistische parameters zoals gemiddelde, mediaan, modus, standaarddeviatie, variantie en de normale verdeling, het gebruik en de interpretatie ervan. In dit deel introduceren we ook de zeven basiskwaliteitstools.

Aangezien kwaliteitsmanagement ook steekproeven omvat, worden deze principes herzien, inclusief het testen van hypothesen, die ook gebaseerd zijn op statistische procescontrole of SPC.

Evaluatie van processen is belangrijk en we moeten verifiëren of het geselecteerde proces in staat is om de gewenste kwaliteitsoutput te leveren. Het evalueren van de capaciteit van het proces kan worden gedaan met behulp van het Process Capability Ratio en het sigma-niveau tijdens bedrijf kan worden bepaald door de Process Capability Index te berekenen.

Het laatste deel van de cursus gaat over statistische procescontrole en de principes van bouwcontrolekaarten en hun gebruik en interpretatie wordt uitgelegd, inclusief enkele praktische oefeningen.

De cursus wordt in het Engels gegeven met Engelstalige ondertitels.

De totale duur van de cursus is 6 uur, opgesplitst in meerdere secties en sessies. Op het einde van elke sectie is er een samenvattende quiz waar de deelnemer de opgedane kennis kan testen. Op het einde van de cursus is er een overzichtsquiz die de volledige cursus dekt.
Wanneer de cursus beëindigd is, wordt er een certificaat van deelname toegestuurd.

Praktische informatie

De link en paswoord staan op uw bevestigingsformulier, u krijgt dit via e-mail na uw inschrijving.

Hoe registreren voor deze online cursus

Let op : de link is maar een week geldig maar de toegang tot de cursus is levenslang !

Gedetailleerde inhoud

1. Introductie van de cursus en de onderrichter

2. Definitie van Kwaliteit

3. Kwaliteit en kost

4. Kwaliteitsprijzen en de gurus

5. Kwaliteitsmanagement en instrumenten

6. Produktie en toleranties, oorzaken van variabiliteit

7. Statistische procescontrole

Contact & info

Mevr. Katrien Godrie
Projectcoördinator
ie-net ingenieursvereniging vzw
01/12/2024 Van: 09u00

niet-leden : 100 euro
individuele leden ie-net : 70 euro 
individuele leden ie-net <30j | >65j : 50 euro