MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Geleid bezoek aan de Zimmertoren en het Zimmermuseum
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Geleid bezoek aan de Zimmertoren en het Zimmermuseum

Louis Zimmer, geboren in Lier in het jaar 1888 was in de wieg gelegd om zijn vader op te volgen als horlogemaker. Reeds tijdens zijn studies blonk hij uit in wiskunde en ontwikkelde hij een passie voor raderwerken, tijd, sterrenkunde, …

Zijn nalatenschap aan de stad Lier is dermate groot, dat hij in 1970 de eerste ereburger van de stad werd.

Dat nalatenschap omvat vanzelfsprekend de alombekende ZImmertoren, met de jubelklok met de 13 wijzerplaten. Merkwaardig is dat deze, samen met het slagwerk en de astronomische studio in de toren, aangedreven worden door de moederklok die niet groter is dan een schoendoos.

Wil je een zicht krijgen op het aandrijfmechanisme, de achterzijde van de wijzerplaten en de carrousel ? Kom dan naar deze activiteit.

Het bezoek omvat tevens een door een ervaren gids begeleid bezoek aan het ZImmermuseum, met een unieke collectie originele werkinstrumenten uit het atelier van Louis Zimmer, uitgebreid met een aantal moderne ontwikkelingen op gebied van tijdmeting.

De Zimmerwandeling laat u Lier ontdekken in het spoor van Louis Zimmer: tijdens de wandeling vertelt de gids u via een individueel begeleidingssysteem meer over het leven en werk van Louis Zimmer. Hij geeft ook een aantal interessante weetjes mee om één en ander wetenschappelijk te kaderen.

Na een bezoek aan het museum en de toren wordt het bezoek afgesloten met een Liers Vlaaike en een koffie in de schaduw van de Zimmertoren.

Programma

  • 13.30 uur: Onthaal
  • 14.00 uur: Zimmerwandeling met gids
  • 15.00 uur: Geleid bezoek ZImmertoren en Zimmermuseum
  • 16:30 uur: Napraten bij een koffie en een LIers Vlaaike
  • 17:00 uur: Einde

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
ir. Dirk Roelens
general manager
IMPALA BVBA
16/06/2023 Van: 14u00 tot 17u00
Zimmertoren Zimmerplein 18 2500 Lier

€ 15,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
€ 30,00 p.p. voor niet-leden