MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Evenement / Week van de Ingenieur: ie-net Jobbeurs en gastlezing Ali Tabrizi

Week van de Ingenieur: ie-net Jobbeurs en gastlezing Ali Tabrizi

Op zoek naar een eerste of nieuwe uitdaging? Je droomjob nog niet gevonden? Kom naar de ie-net Jobbeurs: een unieke kans om indruk te maken op bedrijven die op zoek zijn naar ingenieurs!

Meer dan 65 bedrijven nemen deel aan de jobbeurs. Onder "deelnememde bedrijven" vindt u een overzicht van de bedrijven. Klik op het logo van het bedrijf voor meer info..
De beurs vindt plaats in de Expohallen van het Congrescentrum Ter Elst in Edegem. Er is een gratis shuttledienst naar Ter Elst aan het station van Antwerpen-Berchem. De shuttle is te vinden aan de zijkant van het station. 's Avonds is er eveneens een gratis shuttledienst van Ter Elst naar Antwerpen-Centraal.

Vertrekuren van de shuttledienst:

  • Van station Antwerpen-Berchem naar Congrescentrum Ter Elst om 17u00 
  • Van station Antwerpen-Berchem naar Congrescentrum Ter Elst om 18u00 
  • Van Congrescentrum Ter Elst naar Antwerpen-Centraal om 21u00 
  • Van Congrescentrum Ter Elst naar Antwerpen-Centraal om 22u15

Ontmoet aansluitend op de jobbeurs de man achter het succesvolle niet onbesproken Netflix programma Seaspiracy: Ali Tabrizi 

Ali Tabrizi, 27-jarige Britse onderzoeksjournalist en regisseur, reisde ruim vier jaar lang de wereld rond om de impact van de visindustrie vast te leggen, en kwam terug met de film “Seaspiracy” die komaf maakt met het romantische beeld van bonkige vissers die voor dag en dauw uitvaren.

De film belicht het effect van de menselijke activiteiten op het maritieme leven zoals plastic zeeafval, spooknetten en overbevissing over de hele wereld. Seaspiracy verwerpt het concept van duurzame visserij en bekritiseert sommige milieuorganisaties alsook de duurzaamheidslabels zoals MSC of ASC. De documentaire is ook een aanklacht tegen de moderne slaverij in de Thaïse visserij industrie met ondermeer de schokkende getuigenis van een slaaf in de garnalenindustrie van Thailand, die vertelt over lichamen die overboord worden gegooid.

Op 24 november neemt Ali Tabrizi  ons mee in zijn persoonlijke zoektocht naar oplossingen voor de vervuiling van de oceanen en de schade van commerciële visvangst en belicht de duistere wereld van de commerciële visserij. 
Bekijk hier alvast de trailer van Seaspiracy

Programma:
17u00  Start van de Jobbeurs
21u00  Einde van de Jobbeurs
20u35  Gastlezing door Ali Tabrizi, netflix topper, regisseur en documentairemaker
21u30  Receptie

Deelnemende bedrijven

Deze bedrijven hebben hun deelname bevestigd:

Partners

De Week van de Ingenieur wordt mogelijk gemaakt met de steun van deze partners:

Contact & info

Dhr. Toon de Bruyn
Assistant Events & Communicatie
ie-net ingenieursvereniging vzw
24/11/2022 Van: 17u00 tot 22u30
Hotel - Congrescentrum Ter Elst Kattenbroek 1 2650 Edegem