MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Zuivelktechnologie Fullwood Packo en beeldkunstenaar Irenee Duriez – West Vlaanderen
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Zuivelktechnologie Fullwood Packo en beeldkunstenaar Irenee Duriez – West Vlaanderen

GEANNULEERD WEGENS COVID-19

In de voormiddag bezoeken we het landbouwtechnologiebedrijf Fullwood-Packo in Zedelgem onder het motto “smart milking and cooling solutions”.

Dit bedrijf werkt al meer dan 90 jaar met melkveehouders om een totale oplossing van melken tot koeling te bieden: geavanceerde installaties van conventionele en geautomatiseerde melkstallen, melkkoeling apparatuur en programma’s voor diermanagement. De systemen zijn ontworpen voor het comfort van de koeien en het verbeteren van de economische resultaten. We bezoeken o.a. het productieproces met innovatieve technologie voor de koeling en de hygiënische opslag van de melk.

Tijdens de middag nemen we de lunch in de Salons Ter Velde. Op het menu: huisapero – Bretoense vissoep – Ardens varkenshaasje met groenten en kroketten – warme appeltaart met vanille-ijs – drank en koffie.

Na de lunch worden we verwacht in het museum en de beeldentuin van Irénée Duriez in Ichtegem. Deze kunstenaar is internationaal bekend voor zijn hoofdzakelijk vrouwelijke bronzen beelden en tekeningen. Irénée zal ons persoonlijk bij het bezoek begeleiden.Zijn werk is een ode aan de jonge vrouw, de voelervaring bij de lichaamsvorm van zijn levend model wordt vastgelegd in zijn verfijnde beelden. Kunst is hier ambacht.

Programma:

  • 07:45 uur: vertrek Antwerpen, Crown Plaza hotel, Gerard Legrellelaan 10
  • 08:30 uur: vertrek Gentbrugge, Parking Driebeek, Driebeekstraat 22
  • 09:45 uur: Bezoek Fullwood-Packo, Torhoutsesteenweg 154, Zedelgem 8210
  • 12:15 uur: Lunch in Salons Ter Velde, Eernegemsestraat 151, Aartrijke 8211
  • 14:15 uur: Geleid bezoek museum en beeldentuin van Irénée Duriez, Keybergstraat 6, Ichtegem 8480
  • 17:00 uur Einde uitstap.

Extra informatie

  • Wij hopen dat alle deelnemers gevaccineerd zijn tegen covid en vragen iedereen het mondmasker te gebruiken op de bus en waar voorgeschreven. Gelieve de in voege zijnde Covid maatregelen strikt te volgen
  • Gevoeligheid voor bepaalde allergenen of vegetariër melden bij de organisator.
  • Audiofoon systeem (Tour Guide System) zal worden ingezet (graag vooraf de batterijen testen). Ontvangers kunnen nog aangekocht worden ter plaatse aan 25,00€.
  • Voor wie met eigen vervoer komt is er parking voorzien op het fabrieksterrein van Fullwood. Salons ter Velde heeft haar eigen ruime parking en in de straten rond het museum van Duriez zijn er eveneens mogelijkheden.
  • Nuttige links en adressen:

Contact & info

ir. Jacques Robberechts
ir. Alfons Van der Voorde
gepensioneerd
Mevr. Marleen Anckaert
Ledenwerking
ie-net ingenieursvereniging vzw
18/11/2021 Van: 07u45 tot 17u00
Fullwood Packo Torhoutsesteenweg 154 8210 Zedelgem

€ 70,00 p.p. voor ie-net-leden en partner
€ 80,00 p.p. voor niet-leden