MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Vanden Gheyn (de Bach van de beiaard) happening in Leuven.
19/06/2021

Vanden Gheyn (de Bach van de beiaard) happening in Leuven.

Als mooie activiteit in levenden lijve in een Covid jaar, organiseren we een openluchtconcert. Leuven heeft zoals de meeste Vlaamse steden een lange traditie van beiaardkunst achter de rug. Actuele getuigen zijn de werkende beiaarden (Universiteitsbeiaard, St. Pieter, St. Geertruiabdij, St. Jan de Doperkerk, ondertussen sinds 2018 aangevuld met de vredesbeiaard in de abdij van Park). Ter gelegenheid van de festiviteiten van het 550 jarig bestaan van het stadhuis van Leuven werd de tuin van het Erasmushuis in 1998 voorzien van een luisterplaats (ondertussen de “Erasmustuin”), waar de universiteitsbeiaard, met zijn 63 klokken ondertussen op 1 na de meest uitgebreide beiaard van België, te beluisteren valt afgeschermd van het stadslawaai.

We verzamelen om 16.45 aan de ingang van de universiteitsbibliotheek. In het Vanden Gheyn jaar (hij is op 7 april 1721 geboren) zal de beiaardier Luc Rombouts ons vanaf 17:00 uur een staaltje geven van zijn kunnen met hoofdzakelijk werk van de jarige Matthias.

Vermits Covid-19 ons nog altijd parten speelt, kunnen we geen kleine lezing organiseren, maar zal er een link gestuurd worden naar een uiteenzetting van dezelfde beiaardier voor de deelnemers.

Na de bespeling is er nog gelegenheid tot gezellig napraten in de cafés van de onmiddellijke omgeving (rond 18.00).

Om dat Covid-vrij te organiseren is het aantal deelnemers beperkt tot 20 personen.

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
Prof.dr.ir. Emmanuel Van Lil
Emeritus
K.U.LEUVEN
19/06/2021 Van: 16u45 tot 18u00
Erasmustuin KU Leuven Blijde Inkomststraat, 21 3000 Leuven

€ 15,00 p.p. voor ie-net-leden
€ 15,00 p.p. voor niet-leden