MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Studiedag / Gebruik van Data Mining en Artificiële Intelligentie in deskundigenonderzoeken
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Gebruik van Data Mining en Artificiële Intelligentie in deskundigenonderzoeken

Leden ie-net - BVBR - RIO's - KCLE genieten het voordeeltarief van 52,50 € ipv 75 €
Erkend door IGO (Instituut voor Gerechtelijke Opleiding)


De laatste jaren is er enorm veel te doen over gebruik van Artificiële Intelligentie in allerlei domeinen en dus ook bij Justitie. Het aanwenden van Data Mining c.q. Data Analytics is daarbij wellicht het eerste waaraan men denkt, doch zonder stil te staan bij alle praktische implicaties ervan. Tijd dus om alles even op een rij te zetten.

Eerst worden de begrippen Big Data, AI, Data Mining en Machine Learning geschetst en geïllustreerd aan de hand van typische toepassingsdomeinen. We gaan hierbij dieper in op de mogelijkheden van Natural Language Processing bij het verwerken van documenten. Vervolgens bestuderen we enkele cases uit de juridische wereld. Ten slotte zal worden stilgestaan bij de toekomstperspectieven van het gebruik van AI in de werking van het gerechtelijk apparaat.

i.s.m. Expertgroep Emerging Digital Technologies

Programma en spreker

19u15 : aanmelden via ZOOM

19u30 : Inleiding door prof.dr.ir. Didier De Buyst, Veritas per Scientiam, gerechtsdeskundige, erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken, gastprofessor UHasselt Faculteit Architectuur

19u40 : Uiteenzetting door ir. Johan Decorte, docent Data Analytics aan de Hogeschool Gent

21u40 : Q&A

22u00 : Slot door prof.dr.ir. Didier De Buyst, voornoemd

 

DE SPREKER

Johan Decorte heeft als burgerlijk ingenieur computerwetenschappen 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven in diverse IT-technische en managementfuncties. Momenteel is hij zelfstandig consultant, trainer en docent-onderzoeker aan de Hogeschool Gent in vakken rond databanken, Business Intelligence, AI, Machine Learning en IT-management en werkt hij mee aan technische, gerechtelijke deskundigenonderzoeken. 


 

Doelgroep

Gerechtsdeskundigen, advocaten, rechters van de zetel, parketmagistraten, rechters in ondernemingszaken, griffiers, griffiebeambten, technisch experten, adviserend deskundigen, architecten, ingenieurs werkzaam bij ingenieurs- en architectenbureaus, bij overheden, bij controleorganismen, bij verzekeringsmaatschappijen e.d., bedrijfsjuristen, landmeters-experten, verzekeringsjuristen, data- en IT-specialisten, etc.
 

Het IGO (Instituut voor Gerechtelijke Opleiding) neemt de inschrijvingskosten ten laste voor de deelname van magistraten, gerechtelijke stagiairs, personeelsleden van de rechterlijke orde en rechters in ondernemingszaken. (*)

Contact & info

Christine Mortelmans
ie-net ingenieursvereniging vzw
Tel: 032600863
25/02/2021 Van: 19u30 tot 22u00
ONLINE

75,00 € voor niet-leden
52,50 € voor individuele leden ie-net
52,50 € voor bedrijfspartners ie-net
52,50 € voor leden BVBR - KCLE
52,50 € voor RIO's, magistraten, gerechtelijke stagiairs, personeelsleden van de rechterlijke orde (*)
37,50 € voor individuele leden ie-net <30j | >65j

bedragen vrijgsteld van btw

(*) IGO

Voor hen die zich inschrijven doch niet effectief aanwezig zijn neemt het Instituut voor gerechtelijke opleiding de eventuele kosten niet ten laste.
Vervanging door een collega,  die met vermelding van naam en functie tekent naast de naam van de vervangen collega, is toegestaan.

Gebruik de code IGO1202 op het inschrijvingsformulier.