MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Evenement / Week van de Ingenieur: Brouwerij Eutropius de eerste Belgische brouwer die een tijdelijke vergunning voor de productie van ontsmettingsalcohol voor de medische sector binnenhaalde
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten

Week van de Ingenieur: Brouwerij Eutropius de eerste Belgische brouwer die een tijdelijke vergunning voor de productie van ontsmettingsalcohol voor de medische sector binnenhaalde

Elke crisis brengt opportuniteiten met zich mee. Zo ook de corona-crisis. Wouter Vermeersch, ingenieur en CEO van Brouwerij Eutropius stelt zijn innovatieproject voor: hoe zij als bierbrouwer ontsmettingsalcohol maken voor de medische sector.

Over de start van dit project zegt hij zelf: "We zijn met 2 ingenieurs die dit project hebben gelanceerd: ikzelf als industrieel ingenieur biochemie en Karac Vanysacker als burgerlijk ingenieur werktuigkunde (werkzaam bij de firma LVD NV)". 

Toen de regering besliste om het land in lockdown te zetten dacht ik na over manieren om de omzet van mijn brouwerij te waarborgen & mijn mensen aan het werk te houden. We verwachtten een lagere omzet van onze core business door de sluiting van de horeca. Karac kwam met het idee om ontsmettingsalcohol te produceren en deze te verkopen aan B2B klanten, voornamelijk de medische sector. 

Samen met mijn kwaliteit- en productie ingenieurs zijn we direct de mogelijkheden nagegaan, zowel op juridisch vlak (vergunningen) als op operationeel vlak. In 3 dagen tijd was alles in kannen en kruiken en konden we eerste bidons van 10 liter produceren. 

We waren hiermee de eerste Belgische brouwerij die de tijdelijke vergunning ter productie van ontsmettingsalcohol binnen had."

Dit event wordt online georganiseerd.
Deelname is gratis, inschrijven is verplicht.

Programma

20:00u  Verwelkoming door Nancy Vercammen, algemeen directeur ie-net
20:15u  Lezing Innovatieproject “Ontsmettingsalcohol brouwen voor de medische sector”
              Wouter Vermeersch
21:30u  Einde

Deze lezing is een onderdeel van de ie-net Jobbeurs, georganiseerd in het kader van de Week van de Ingenieur. Op zoek naar een job of gewoon nieuwsgierig? Kom zeker een kijkje nemen op de beurs (van 17u00 - 20u00)!

Contact & info

Dhr. Toon de Bruyn
Assistant Events & Communicatie
ie-net ingenieursvereniging vzw
18/11/2020 Van: 20u00 tot 21u30
online via uw computer