MENU Menu
of
Kalender
Home / Kalender / Activiteit / Bezoek Verbeke Foundation
 De inschrijving voor dit evenement is gesloten
17/10/2020

Bezoek Verbeke Foundation

Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa.  De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd tot unieke expositieruimtes. Eén van de gebouwen werd ingericht  om de uitzonderlijke verzameling collages en assemblages tentoon te stellen. De Verbeke Foundation is in een aanhoudend groeiproces. Kunstenaars kunnen er in residentie verblijven en grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen elkaar af, waardoor de foundation er elke dag anders uitziet, zoals een ademend organisme.

Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt als kunstenvrijplaats ook kansen aan jonge kunstenaars.

‘Onze tentoonstellingen willen geen oase zijn. Onze presentatie is onaf, in beweging, ongepolijst, contradictorisch, slordig, complex, onharmonieus, levend en onmonumentaal, zoals de wereld buiten de museummuren.’

Contact & info

Chris Bonte
Verantwoordelijke inschrijvingen
ie-net ingenieursvereniging vzw
Ing. Gert Van der Sypt
Lector
ARTESIS PLANTIJN HOGESCHOOL ANTWERPEN
17/10/2020 Van: 14u00 tot 15u30
Verbeke Foundation Westakker 1 9190 Stekene
  • € 10,00 p.p. voor ie-net-leden / partner
  • € 25,00 p.p. voor niet-leden